Delta holding: Presuda Miškoviću bez ijednog dokaza

Delta holding: Presuda Miškoviću bez ijednog dokaza

Osuđujuća prvostepena odluka Miroslavu Miškoviću donešena je bez ijednog dokaza, navodi se u saopštenju kompanije Delta holding.

Odbrana će uložiti žalbu na prvostepenu presudu nadležnom višem sudu u kojoj je Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu.

U saopštenju se dodaje da je posebno veće Višeg suda odbilo da sasluša sve svedoke i da izvede dokaze koje je predložila odbrana.

Nijedan dokaz i nijedan svedok tužilastva nisu potvrdili navode optužbe. Miroslav Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja, ali bez obzira na sve pomenute činjenice presuda je doneta, ali pravda nije dostignuta, stoji u saopštenju.

Kompanija ističe da će, kao i do sada, Mišković braniti prava, zagarantovana Ustavom Srbije, pred nadležnim institucijama, uz puno poštovanje pravosudnog sistema države.

To podrazumeva vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu, oslobađanje zamrznute imovine vredne više od 40 miliona evra, vraćanje položenog jemstva od 12 miliona evra i donošenje drugostepene i pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi, ističe se u saopštenju.

Procesom i medijskom kampanjom Miškoviću, njegovoj porodici i kompaniji Delta holding načinjena je neprocenjiva šteta, narušeno zdravlje i ugled, naneti veliki materijalni gubici i izgubljena značajna dobit.

Uprkos nastavku procesa i negativnog uticaja koji proces ima na njegov život, privatno i poslovno, Mišković će se u narednom periodu potpuno posvetiti realizaciji poslovnih planova Delta holdinga, pre svega investicijama od državnog značaja u oblasti nekretnina, od kojih se očekuje pokretanje građevinske industrije Srbije i zapošljavanje 8.000 do 10.000 ljudi, piše u saopštenju.

Previous Komercijalna banka omogućava trgovanje akcijama i ETF-ovima na stranim berzama
Next George Soros: Dok EU propada, Rusija se uzdiže

You might also like

Društvo 0 Comments

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Društvo 0 Comments

Srbija preuzela 97 odsto EU standarda

Pomoćnik ministra privrede Jovan Petrović, izjavio je da je Srbija kao regionalni lider u oblasti standardizacije do sada preuzela 97 odsto evropskih standarda.

Politika 0 Comments

Vladimir Vučković: Još godinu dana ne treba povećavati plate i penzije

Plate u javnom sektoru i penzije još godinu dana ne bi trebalo da budu povećane, izjavio je danas član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply