Volkswagen zbog skandala ukida 40 modela, među njima i “buba”

Volkswagen zbog skandala ukida 40 modela, među njima i “buba”

Nakon skandala sa lažiranjem rezultata testova, čak 40 modela iz svog portfolija Volkswagen grupa planira da izbriše, piše list Handelsblatt.

Portparol kompanije nije želeo da potvrdi ili da demantuje navode lista, ali je priznao da bi “moglo da dođe do izbacivanja nekih modela iz ponude”.

Iako je rano govoriti o tome koji će od oko 340 modela nestati, specijalizovani sajtovi kažu da će to svakako značiti odlazak “nove bube” u istoriju, o čemu se šuška od pre nekoliko meseci.

Kako se navodi, nakon skandala dieselgate koji je uticao i na reputaciju kompanije, i na prodaju, VW je rešio da “optimizuje ponudu”, a cilj je uštedeti 1,9 milijardu evra, ali i smanjiti bonuse za menadžere.

Ukidanje nekoliko desetina modela će takođe napraviti mesta za ono što Volkswagen priprema, među njima i električna vozila i hibride, koji spadaju u prioritet kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Konkurs za najbolje poslovne ideje otvoren do 1. jula, Foundcenter Investment najboljima daje 1 milion evra
Next Ruski turisti sve brojniji u Srbiji

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Royal Bank of Scotland u SAD-u plaća još 3,6 milijardi evra kazne

Zbog umešanosti u prodaju hipotekarnih hartija uoči izbijanja finansijske krize 2008. godine, Royal Bank of Scotland izdvojiće još 3,1 milijardu funti (3,6 milijardi evra) za plaćanje kazne u SAD, saopšteno je

Kompanije 0 Comments

Tony Verheijen: Bez hitnih rezova, EPS tempirana bomba

Ukoliko vrlo brzo ne napravi radikalne rezove, Elektroprivreda Srbije ostaje tempirana bomba za srpsku privredu, kazao je šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Tony Verheijen.

Kompanije 0 Comments

McDonald’s na sudu zaštitio prefikse “Mc” i “Mac”

Američki lanac restorana McDonald’s pred Evropskim sudom pravde je dobio spor oko korišćenja naziva “Mc” i “Mac” prilikom prodaje hrane i pića, čime će drugim kompanijama biti zabranjena upotreba tog termina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply