Fiat bi u slučaju Brexita proizvodnju prebacio u Austriju

Fiat bi u slučaju Brexita proizvodnju prebacio u Austriju

U slučaju da dođe do istupanja Velike Birtanije iz EU, Fiat bi svoju proizvodnju iz Engleske mogao prebaciti u Austriju, najavio je šef Fiat-Chryslera (FCA) Sergio Marchionne.

Prema pisanju bečkog dnevnika Standard, koncern Fiat u Velikoj Britaniji proizvodi godišnje 22.000 traktora i zapošljava 1.000 ljudi. FCA time sledi najave više industrijskih koncerna kao što su Ford, Land Rover, Nissan, Honda i GM, koji su zapretili premeštanjem proizvodnje iz Velike Birtanije u slučaju da zemlja istupi iz EU.

Marchionne je, na skupu u Veneciji, iza zatvorenih vrata, rekao da Brisel mora spoznati da mnoge odluke izazivaju nezadovoljstvo u Evropi.

On je kazao da mu veću brigu od Brexita zadaje, kako prenosi Standard, moguća pobeda republikanskog kandidata Donalda Trumpa na predsedničkim izborima u SAD, i njegova pretnja o podizanju ograda na granici, čime bi se doveo u pitanje severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA).

Naime, Fiat prizvodi automobile u Meksiku, te je u prvom kvartalu ove godine FCA 90 odsto svojih prihoda ostvario na prostoru NAFTA.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Aliexpress počinje sa prodajom ruskih proizvoda
Next Konkurs za najbolje poslovne ideje otvoren do 1. jula, Foundcenter Investment najboljima daje 1 milion evra

You might also like

Saobraćaj

Počeli radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta

Na Železničkoj stanici Zemun, počeli radovi na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, prvi prekogranični projekat u okviru saradnje Kine i zemalja CIE, koji zajednički realizuju Srbija, Mađarska i Kina.

Kompanije

Dvanaest zainteresovanih za privatizaciju Luke Novi Sad

Ukupno 12 firmi i pojedinaca poslalo je pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad, jedine preostale luke u većinskom državnom vlasništvu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Kompanije

Kompanija Amazon otvorila prvu prodavnicu bez redova i kasi

Čuvena kompanija za online kupovinu nedavno je predstavila “pametnu” prodavnicu Amazon Go.