Marko Čadež: Kinezima interesantna Budimka

Marko Čadež: Kinezima interesantna Budimka

Kina je zainteresovana za srpsku poljoprivredu, naročito za organsku proizvodnju, a o tome je bilo reči tokom posete predsednika Kine Xi Jinpinga.


„Budinka na primer ima kapacitet. Ako investira, Kina bi imala koristi, ne samo od izvoza u Kinu, nego i na ostala tržišta”, kaže predsednik Privredna komora Srbije Marko Čadež.

Kako je rekao, moramo imati stratški prilaz tome da je jedino tržiste na kom se procenjuje veća potrošnja mesa, mleka i vina upravo azijsko.

„Zbog toga je potrebno da što pre ubrzamo proces usklađivanja sertifikata“, rekao je Čadež, i dodao „Trgovina će biti direktna, i smanjiće se rizik za one koji izvoze iz Srbije u Kinu“.

Čadež je istakao i da je, kompanija koja je se zanima za Budimku, zainteresovana da aktivira 5.000 kooperanata.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Ericsson: U pripremi postojeće mreže za 5G
Next Osobine sa kojima ćete biti među najboljima

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Počinje prijava za sredstva iz IPARD fondova EU za kupovinu poljoprivredne mehanizacije

Za prvi javni poziv na osnovu kojeg će poljoprivrednici u Srbiji moći da koriste sredstva iz IPARD fondova Evropske unije za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, prijavljivanje počinje danas.

Kompanije 2 Comments

Stočari na prekretnici: I potrošači zbunjeni niskim cenama mesa u trgovinama

Cena mesa na domaćem tržištu je toliko niska da su i potrošači zbunjeni. Stočari posluju ispod granice isplativosti. Šta se zapravo dešava?

Agrobiznis 0 Comments

Globalne cene mleka na najvišem nivou u poslednje dve godine

Prosečna cena mleka porasla je treći put uzastopno, dosegavši svoj najviši nivo od jula 2014. godine, podaci su sa poslednje aukcije globalnog proizvođača “Fonterra” iz Novog Zelanda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply