Nokia traži 7.000 programera

Nokia traži 7.000 programera

Pre tri godine, poznati finski proizvođač telefona, Nokia, skoro je nestala s lica zemlje. Iako ju je Microsoft spasio preuzimanjem, u međuvremenu je bez posla ostalo 15.000 zaposlenih.

Danas Finska traži 7.000 programera, međutim, veterane Nokie pregazilo je vreme.

Imigraciona politika u toj zemlji otežala je zapošljavanje stranaca dok se fokus u IT promenio s izrade softvera za telefone i ostalu tehniku na proizvodnju mobilnih igara i aplikacija, što traži specifične veštine.

Finski tehnološki sektor u ovom trenutku traži 7.000 programera.

foto: hdwallpapersnews.com

foto: hdwallpapersnews.com

“Želimo najbolje programere i dizajnere kako bismo kreirali igre, ali ne mogu svi biti Finci”, rekao je Ika Pananed, glavni izvršni direktor Supercella, kompanije s 180 zaposlenih i prihodom od milijardu dolara.

Finska računa na svoje startupove, posebno na kompanije poput Supercella, koja je kreirala igru Clash Of Clans, ili na Rovio, zaslužan za Angry Birds.

Male softverske kompanije traže osobe s posebnim veštinama, koje su spremne da počnu da rade bez treninga i perioda navikavanja, što su loše vesti za 15.000 otpuštenih veterana iz Nokie.

Izvor: GdeInvestirati/Tportal.hr
Previous Bluetooth 5.0 će imati duplo veću brzinu i četiri puta viši opseg
Next Nikolić i Xi Jinping za nastavak tradicionalno dobrih odnosa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

Kompanije 0 Comments

Od ponedeljka izgradnja luksuznog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj banji

U Vrnjačkoj Banji će u ponedeljak, 16. jula početi izgradnja luksuznog kompleksa Splendor, potvrđeno je u Specijalnoj bolnici Merkur.

Kompanije 0 Comments

Drugi bezuspešan pokušaj zakupa BIP-a

Propao je i drugi pokušaj da se Beogradska industrija piva izda u zakup jer je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika povukla oglas za prikupljanje ponuda za poslovno tehničku saradnju koji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply