Nokia traži 7.000 programera

Nokia traži 7.000 programera

Pre tri godine, poznati finski proizvođač telefona, Nokia, skoro je nestala s lica zemlje. Iako ju je Microsoft spasio preuzimanjem, u međuvremenu je bez posla ostalo 15.000 zaposlenih.

Danas Finska traži 7.000 programera, međutim, veterane Nokie pregazilo je vreme.

Imigraciona politika u toj zemlji otežala je zapošljavanje stranaca dok se fokus u IT promenio s izrade softvera za telefone i ostalu tehniku na proizvodnju mobilnih igara i aplikacija, što traži specifične veštine.

Finski tehnološki sektor u ovom trenutku traži 7.000 programera.

foto: hdwallpapersnews.com

foto: hdwallpapersnews.com

“Želimo najbolje programere i dizajnere kako bismo kreirali igre, ali ne mogu svi biti Finci”, rekao je Ika Pananed, glavni izvršni direktor Supercella, kompanije s 180 zaposlenih i prihodom od milijardu dolara.

Finska računa na svoje startupove, posebno na kompanije poput Supercella, koja je kreirala igru Clash Of Clans, ili na Rovio, zaslužan za Angry Birds.

Male softverske kompanije traže osobe s posebnim veštinama, koje su spremne da počnu da rade bez treninga i perioda navikavanja, što su loše vesti za 15.000 otpuštenih veterana iz Nokie.

Izvor: GdeInvestirati/Tportal.hr
Previous Bluetooth 5.0 će imati duplo veću brzinu i četiri puta viši opseg
Next Nikolić i Xi Jinping za nastavak tradicionalno dobrih odnosa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

Rezultati kompanije Walt Disney prvi put u pet godina nisu ispunili očekivanja Wall Streeta uprkos uspesima na blagajnama bioskopa.

Kompanije 0 Comments

Kineska firma zamenila zaposlene robotima

Kritika automatizacije je teško održiva kada statistički podaci jasno ilustruju njene potencijale. Najnoviji dokazi stižu iz kineske fabrike u Dongguan cityju.

Instagram prešao prag od milijardu korisnika

Društvena mreža Instagram prešla je prag od jedne milijarde korisnika koji na tom sajtu dele fotografije i video snimke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply