Iz EPS-a odlazi 2.000 radnika do kraja godine

Iz EPS-a odlazi 2.000 radnika do kraja godine

Predstavnici MMF i EPS dogovorili su da se problem prekobrojnih radnika rešava prevremenim penzionisanjem i dobrovoljnim odlaskom zaposlenih, piše “Blic”.

Po tom osnovu procenjuje se da bi skoro 2.000 ljudi do kraja godine moglo da napusti kompaniju. Izvor “Blica” blizak MMF tvrdi da je to formula koja ne bi izazvala nezadovoljstva sindikata.

“Dogovor je da se prevremeno penzionišu radnici koji do penzije imaju dve ili tri godine. Po tom osnovu bi firmu moglo da napusti nešto više od 1.000 ljudi. Tom broju treba dodati bar 800 radnika koji su pokazali interesovanje da uz adekvatnu otpremninu napuste EPS – kaže sagovornik “Blica”, uz napomenu da je takav model rešavanja viška zaposlenih predložio EPS.

“MMF je to prihvatio, ali uz uslov da do kraja godine pitanje viška mora da bude rešeno. Mora vrlo brzo da se izmeni kolektivni ugovor i definiše visina otpremnine. Sindikati ne pristaju na 200 evra po godini staža, što je suma koju je utvrdio MMF. Traži se način kako bi mogle da se ispalate uvećane otpremnine” – kaže izvor “Blica”.

U EPS niko nije želeo da komentariše saznanja “Blica”.

Previous Agencija Fitch povećala kreditni rejting Srbije
Next Kazne za prevelike bašte kafića i do 60.000 dinara

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Iranski i ruski stručnjaci zajedno grade dve nuklearne elektrane

Iran će započeti gradnju dve nuklearne elektrane na svojoj teritoriji u saradnji s ruskim stručnjacima, saopštio je iranski ministar energije Hamid Chitchian.

Nokia se vraća na tržište pametnih telefona

Finska telekomunikaciona kompanija Nokia vraća se na tržište pametnih telefona.

Srpske IT kompanije uvoze radnike iz Hrvatske i Rumunije

Sve više pritužbi na kvalitet rada srpskih radnika dobija Ministarstvo privrede, kaže Dušan Korunoski, savetnik u tom Ministarstvu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply