Ponovljen oglas za zakup BIP-a

Ponovljen oglas za zakup BIP-a

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo je objavila oglas za prikupljanje ponuda za zakup proizvodnih kapaciteta Beogradske industrije piva (BIP) u stečaju.

Ponudu mogu da pošalju firme koje se bave proizvodnjom piva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i investicioni fondovi i druge finansijske institucije, koji nisu imali gubitke u 2014 i 2015 godini.

Ugovorom s najboljim ponudjačem biće predvidjena obavezna proizvodnja najmanje 10.000 hektolitara piva mesečno, nastavljanje proizvodnje sirćeta, i angažovanje najmanje 100 bivših radnika BIP-a.

foto: magacinportal.org

foto: magacinportal.org

Rok za dostavljanje ponuda je 1. jul, a Odbor poverilaca BIP-a će odluku o izboru ponudjača doneti najkasnije do 8. jula.

U martu je propao drugi pokušaj da se BIP izda u zakup. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika tada je povukla oglas za prikupljanje pisanih ponuda za poslovno-tehničku saradnju, objavljen 9. marta.

BIP je od septembra 2015. u stečaju, zbog velikih dugova.

Po ranijim podacima Ministarstva privrede, BIP je na kraju poslovne 2014. iskazao gubitak od 550 miliona dinara, a kumulativne obaveze BIP-a zaključno sa septembrom 2015. godine iznose novih 2,5 milijarde dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara
Next Nemci se sve više interesuju o Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

13 velikih kompanija novi članovi Upravnog odbora PKS

Novih 13 članova Upravnog odbora PKS, izabrani su do strane Skupštine Privredne komore Srbije, a među njima su, između ostalih, generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger, predsednik MK grupe Miodrag Kostić

Turizam 0 Comments

Planinka kupuje sopstvene akcije na 30.000 dinara

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, objavilo je ponudu za sticanje sopstvenih akcija, po prvi put na nivou od 30.000 dinara po komadu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply