Ponovljen oglas za zakup BIP-a

Ponovljen oglas za zakup BIP-a

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo je objavila oglas za prikupljanje ponuda za zakup proizvodnih kapaciteta Beogradske industrije piva (BIP) u stečaju.

Ponudu mogu da pošalju firme koje se bave proizvodnjom piva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i investicioni fondovi i druge finansijske institucije, koji nisu imali gubitke u 2014 i 2015 godini.

Ugovorom s najboljim ponudjačem biće predvidjena obavezna proizvodnja najmanje 10.000 hektolitara piva mesečno, nastavljanje proizvodnje sirćeta, i angažovanje najmanje 100 bivših radnika BIP-a.

foto: magacinportal.org

foto: magacinportal.org

Rok za dostavljanje ponuda je 1. jul, a Odbor poverilaca BIP-a će odluku o izboru ponudjača doneti najkasnije do 8. jula.

U martu je propao drugi pokušaj da se BIP izda u zakup. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika tada je povukla oglas za prikupljanje pisanih ponuda za poslovno-tehničku saradnju, objavljen 9. marta.

BIP je od septembra 2015. u stečaju, zbog velikih dugova.

Po ranijim podacima Ministarstva privrede, BIP je na kraju poslovne 2014. iskazao gubitak od 550 miliona dinara, a kumulativne obaveze BIP-a zaključno sa septembrom 2015. godine iznose novih 2,5 milijarde dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara
Next Nemci se sve više interesuju o Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Strateška preduzeća imaju dug od 1,5 milijardi evra

U 2015. od države je preostalih 17 firmi dobilo manju, ali i dalje znatnu sumu od 473,4 miliona dinara.

Transport 0 Comments

EU pokrenula istragu protiv sedam država zbog Dieselgate skandala

Evropska komisija pokrenula je danas sudski postupak protiv Nemačke, Britanije i još pet država, zbog neuspešnog rešavanja problema varanja na testovima emisije štetnih gasova iz automobila, poznatog pod nazivom Dieselgate, posle

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei unapređuje sistem Pošta Srbije

Fabrika kablova Novkabel i kineska kompanija Huawei, potpisali su ugovor, vredan 500.000 evra, koji bi trebalo da bude produžavan fazno i da radnicima novosadske firme obezbedi stalan posao u naredne

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply