Nemci se sve više interesuju o Srbiji

Nemci se sve više interesuju o Srbiji

Preduzeća i stručnjaci iz Nemačke sve češće se raspituju za poslovnu klimu i pravnu sigurnost u Srbiji što ukazuje na to da Srbija nije loše mesto za investiranje, izjavio je danas direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji Norbert Beckmann Dierkes.

On je dodao da ipak ima još mnogo posla na tom planu.

Dierkes je na konferenciji “Argumenti o radu privrednih sudova u Srbiji” u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Biznis info grupe u Pres- centru Tanjuga rekao da ekonomska politika spada u centralne teme koje utiču na uspeh jedne zemlje.

On je dodao da je u pregovorima u pridruživanju EU i otvaranjem prvih poglavlja učinjen dobar korak i dodao da se nada da će se i dalje u tom pravcu ići.

 “Privreda je ključ uspeha svake zemlje i važno je znati koje reforme su potrebne i da se diskusija o tome vodi javno”, rekao je Dierkes.

foto: thecaratroom.com

foto: thecaratroom.com

On je naveo da trenutno više od 350 firmi iz Nemačke ulažu u Srbiji sa tendencijom blagog porasta.

Dierkes je rekao da je MMF procenio prvredni rast na 2, 5 odsto i da su to signali puni nade.

Osvrćući se da Srbiji trenutno predstoji formiranje vade, Dierkes je rekao da je važno da ona ima orijentaciju i opredeljenje ka EU.

“Nemačka i nemačka privreda je na strani Srbije i želi zajedno sa ljudima iz Srbije da radi u cilju podsticanja evropskih integracija”, rekao je Dierkes.

Podsetivši da je tema današnjeg skupa rad privrednih sudova, Dierkes je ukazao da je to važna tema jer po prirodi stvari danas niko rado ne ide pred privredni sud.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ponovljen oglas za zakup BIP-a
Next Beogradska berza: Trgovačka sedmica završena izuzetno skromnim prometom

You might also like

Uncategorized 0 Comments

BiH: Uvoz kafe skočio za 16 miliona KM

Iako cena kafe, kako na rafovima, tako i u kafićima, iz godine u godinu raste, građani BiH se rituala ispijanja kafe ne odriču, naprotiv – uvoz kafe raste.

Uncategorized 0 Comments

Proglašenje pobednika nagradne igre GDEINVESTIRATI.com Uradi selfie i osvoji put u Prag!

Selfie koji je 06.05. u ponoć osvojio najviše lajkova je SELFIE pod nazivom. „KIZAYOMA“.   Pobednik nagradne igre dobija poklon putovanje u Prag za dvoje. Preostalih 9 selfie fotografija Oktopod

Saobraćaj 0 Comments

Bus Plus: Uplatite svoju mesečnu dopunu online

Za građane prestonice koji koriste javni gradski prevoz omogućeno je plaćanje mesečne karte online.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply