Nemci se sve više interesuju o Srbiji

Nemci se sve više interesuju o Srbiji

Preduzeća i stručnjaci iz Nemačke sve češće se raspituju za poslovnu klimu i pravnu sigurnost u Srbiji što ukazuje na to da Srbija nije loše mesto za investiranje, izjavio je danas direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji Norbert Beckmann Dierkes.

On je dodao da ipak ima još mnogo posla na tom planu.

Dierkes je na konferenciji “Argumenti o radu privrednih sudova u Srbiji” u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Biznis info grupe u Pres- centru Tanjuga rekao da ekonomska politika spada u centralne teme koje utiču na uspeh jedne zemlje.

On je dodao da je u pregovorima u pridruživanju EU i otvaranjem prvih poglavlja učinjen dobar korak i dodao da se nada da će se i dalje u tom pravcu ići.

 “Privreda je ključ uspeha svake zemlje i važno je znati koje reforme su potrebne i da se diskusija o tome vodi javno”, rekao je Dierkes.

foto: thecaratroom.com

foto: thecaratroom.com

On je naveo da trenutno više od 350 firmi iz Nemačke ulažu u Srbiji sa tendencijom blagog porasta.

Dierkes je rekao da je MMF procenio prvredni rast na 2, 5 odsto i da su to signali puni nade.

Osvrćući se da Srbiji trenutno predstoji formiranje vade, Dierkes je rekao da je važno da ona ima orijentaciju i opredeljenje ka EU.

“Nemačka i nemačka privreda je na strani Srbije i želi zajedno sa ljudima iz Srbije da radi u cilju podsticanja evropskih integracija”, rekao je Dierkes.

Podsetivši da je tema današnjeg skupa rad privrednih sudova, Dierkes je ukazao da je to važna tema jer po prirodi stvari danas niko rado ne ide pred privredni sud.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ponovljen oglas za zakup BIP-a
Next Beogradska berza: Trgovačka sedmica završena izuzetno skromnim prometom

You might also like

Uncategorized 0 Comments

POGLED IZ ŽENSKOG UGLA: Kako pronaći životnog partnera preko interneta

Iako smo upoznavanje preko Interneta najčešće mogli da vidimo u Američkim filmovima, ova metoda pronalaženja partnera je sve više prisutna i kod nas. Kao i sve što je u vezi

Uncategorized 0 Comments

Zaposlenje

STRANICA JE U PRIPREMI MOLIMO ZA RAZUMEVANJE

Uncategorized 1Comments

Telefon za decu i penzionere 3.490 din

Baterija traje gotovo nedelju dana (Nokia kvalitet), jednostavan je za upotrebu pa je pogodan za sve uzraste, uključujući decu i starije osobe, a zbog kvaliteta i niske cene traže ga

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply