Grčka dobija novu kreditnu pomoć od EMS-a

Grčka dobija novu kreditnu pomoć od EMS-a

Grčkoj je odobrena isplata nove tranše kreditne pomoći od 7,5 milijardi evra, od 10,2 milijardi evra ukupnog plana pomoći, od strane Evropskog mehanizma za stabilnost.

EMS je saopštio da su sredstva deblokirana pošto je Grčka sprovela neophodne reforme, a deo novca biće upotrebljen za servisiranje duga.

Grčka će moći da dobije narednu tranšu u okviru plana pomoći kad ispuni dalje reforme koje zahtevaju kreditori.

Ovo je treći plan pomoći Grčkoj u poslednjih šest godina. Zemlja, koja je bila suočena sa bankrotom i potencijalno katastrofalnim izlaskom iz evrozone, oslanja se na međunardnu pomoć od 2010. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Kompanija Ericsson osumnjičena za korupciju
Next Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Prosečna plata u Srbiji 45.870 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u martu 2016. godine iznosila je 45.870 dinara i nominalno je veća za 3,2 odsto nego u februaru, a realno za 3,3 odsto, saopštio

Makroekonomija 0 Comments

Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.

Američka ekonomija rasla je u prvom tromesečju 2016. po godišnoj stopi od 0,5 odsto, što je oštar pad u poređenju sa stopom rasta od 1,4 odsto u poslednjem kvartalu prošle

Makroekonomija 0 Comments

Prinos na šestomesečne zapise pao na 2,65 odsto

Na aukciji šestomesečnih državnih zapisa Republike Srbije, denominovanih u dinarima, održanoj 1. septembra 2016. godine, ponuđen obim emisije iznosio je tri milijarde dinara, a realizovano je samo 23,03 odsto emisije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply