Beogradska berza: Trgovačka sedmica završena izuzetno skromnim prometom

Beogradska berza: Trgovačka sedmica završena izuzetno skromnim prometom

Izuzetno skroman promet i nastavak silaznog trenda obeležili su poslednji trgovački dan u sedmici. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 7,6 miliona RSD (61 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,4% na 619,9 poena.


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ostvarila promet od 3,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 625 RSD. Akcije NIS-a u toku trgovačkog dana fluktuirale su u rasponu od 612-639 RSD, okončavši trgovanje u minusu 2,95%, dok su ove akcije na nedeljnom nivou ostvarile pad vrednosti od 4,1%. NIS će održati redovnu skupštinu akcionara 28.juna, na kojoj će pored ostalih odluka biti razmatrana i odluka o isplati dividende u visini od 24,7 RSD po akciji, a kao dan dividende utvrđen je 18.jun.

Galenika Fitofarmacija (FITO) zadržala je pozitivan trend, ojačavši danas 3,6% na 2.797 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD. Akcije Goše Montaže (GMON) zadržale su cenovni nivo od juče u visini od 1.600 RSD uz ostvareni promet od 1,2 miliona RSD. Na skupštini akcionara Gože Montaže održane 11.juna usvojena je odluka o isplati dividende u bruto iznosu od 205 RSD po akciji, i to svim akcionarima koji taj status imaju na dan 1.jun tekuće godine.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) ostvario je realizaciju od 0,2 miliona RSD, po nepromenjenoj ceni u odnosu na prethodno trgovanje u nivou od 1.200 RSD. Posle trodnevnog rasta, akcije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) u padu su 0,5% na 916 RSD uz minornu realizaciju, dok su akcije Impol Seval (IMPL) oslabile 4,5% na 1.624 RSD takođe uz neveliku realizaciju.

Državne dužničke hartije danas nisu registrovale promet.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Nemci se sve više interesuju o Srbiji
Next Produktna berza: Cena kukuruza na najvišem nivou u poslednje 3 godine, veliki skok soje

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cene akcija na Wall Street-u skočile više od 2 odsto

Zbog nade ulagača u pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima, na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija skočile više od 2 odsto jer se .

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte u aprilu skočile za 20%, najviše u sedam godina

Zbog veće proizvodnje i slabije cene nafte su početkom februara pale ispod 30 dolara, najniže u poslednjih 12 godina, no od tada su skočile gotovo 80%, ali cene su jutros opet pod pritiskom.

Evropske berze u porastu na kraju nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro cene akcija su porasle, nakon pada dan pre, no trguje se oprezno.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply