Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Kineski gigant na području elektronske trgovine, Alibaba Group Holding, objavio je kako u naredne četiri godine namerava udvostručiti broj obrađenih transakcija na vrednost veću od bilion dolara, prenosi Reuters.

Alibabini predstavnici na konferenciji u Kejp Taunu istakli su kako žele biti prva firma koja će godišnje obrađivati više od 900 milijardi dolara transakcija, što su i zacrtali u svojim ciljevima u periodu do 2020.

Na konferenciji investitora u sedištu kompanije u Hangzhou, Jack Ma je rekao da očekuje 2 milijarde potrošača do 2036, sa 432 miliona aktivnih kupaca u 2016.

Govoreći o brigama zbog kompanijskog napora da ukloni kopije proizvoda sa online platforme, Ma je kazao da će Alibaba uraditi “šta god je potrebno da se zaustave lažni proizvodi”.

“Obećavam da ćemo rešiti problem lažnih proizvoda i krađe intelektualne svojine”, dodao je Ma.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr, Reuters.com
Previous Grčka dobija novu kreditnu pomoć od EMS-a
Next Ponovljen oglas za zakup BIP-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

Montenegro airlines zakupio avion Air Serbia

Avio-kompanija Montenegro airlines uzela je u kratkoročni zakup jedan od aviona kompanije Air Serbia, prenose podgoričke Vijesti.

Telekomunikacije 0 Comments

Nokia traži 7.000 programera

Pre tri godine, poznati finski proizvođač telefona, Nokia, skoro je nestala s lica zemlje. Iako ju je Microsoft spasio preuzimanjem, u međuvremenu je bez posla ostalo 15.000 zaposlenih.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Usvojena Uredba koja omogućava nesmetanu gradnju vetroparkova u Srbiji

Investitori će od sada moći nesmetano da grade vetroparkove u Srbiji, jer je Vlada Srbije usvojila neophodnu Uredbu za “zelenu energiju”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply