Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Alibaba za 3 do 4 godine očekuje transakcije od skoro 1 bilion dolara

Kineski gigant na području elektronske trgovine, Alibaba Group Holding, objavio je kako u naredne četiri godine namerava udvostručiti broj obrađenih transakcija na vrednost veću od bilion dolara, prenosi Reuters.

Alibabini predstavnici na konferenciji u Kejp Taunu istakli su kako žele biti prva firma koja će godišnje obrađivati više od 900 milijardi dolara transakcija, što su i zacrtali u svojim ciljevima u periodu do 2020.

Na konferenciji investitora u sedištu kompanije u Hangzhou, Jack Ma je rekao da očekuje 2 milijarde potrošača do 2036, sa 432 miliona aktivnih kupaca u 2016.

Govoreći o brigama zbog kompanijskog napora da ukloni kopije proizvoda sa online platforme, Ma je kazao da će Alibaba uraditi “šta god je potrebno da se zaustave lažni proizvodi”.

“Obećavam da ćemo rešiti problem lažnih proizvoda i krađe intelektualne svojine”, dodao je Ma.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr, Reuters.com
Previous Grčka dobija novu kreditnu pomoć od EMS-a
Next Ponovljen oglas za zakup BIP-a

You might also like

Kompanije 0 Comments

Samsung ima u planu da proda 60 miliona Galaxy-ja S8

Kompanija Samsung je sebi navodno zadala visoke ciljeve sa predstojećim modelom Galaxy-em S8, u čijim je planovima da prodaju 60 miliona primeraka, što nisu videli od Galaxy S3 i S4 ere.

Kompanije 0 Comments

Imovina Agrokora manja za skoro 3 mlrd evra

Revidirani konsolidovani izveštaj Agrokor Grupe za 2016. i prethodne dve godine pokazao je da je imovina Agrokora manja za 21,7 milijardi kuna (oko 2,9 milijardi EUR) nego što su pokazivale

Kompanije 0 Comments

Železnice Srbije zaturile imovinu vrednu preko 100 miliona evra

Železnice Srbije mogle bi da uđu u Ginisovu knjigu rekorda jer godinama nisu znale da imaju imovinu vrednu 13 milijardi dinara, piše Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply