Nekretnine u Berlinu duplo jeftinije nego u Beču

Nekretnine u Berlinu duplo jeftinije nego u Beču

Da bi priuštili sebi nekreninu u svojoj zemlji, Austijanci moraju mnogo više da štede od svojih nemačkih suseda, pokazala je analiza internet platforme za nekretnine Immobilien Scount 24, što znači da su, na primer, u Beču nekretnine dvostruko skuplje nego u Berlinu.

Za ukupna prosečna godišnja primanja u austrijskoj prestonici u prošloj godini moglo je da se kupi 5,5 kvadratnih metara (4.070 evra po kvadratu), dok je u Berlinu to za isti iznos moglo da se kupi 9,1 kvadratna metra. U Minhenu je sa prosečnim godišnjim prihodom moglo da se kupi 6,2 kvadratna metra, a u Hamburgu osam kvadrata.

Takođe u Salcburgu i Insbruku godišnjim budžetom može da se pribavi u proseku samo pet do šest kvadratnih metara, dok je u Hajdelbergu i Ingolštatu moglo da se priušti osam do devet kvadrata stambenog prostora.

Foto:www.stuff.co.nz

Foto:www.stuff.co.nz

Šef austrijskog portala Christian Nowak je rekao da je nivo cena objekata u Austriji sličan kao i u Nemačkoj, ali da se preduslovi usled kupovne moći vidno razlikuju.

Analiza je pokazala i da stanovanje u Austriji košta mnogo više nego u susednoj Nemačkoj.
Kirije su u austrijskim gradovima 2015. godine bile vidno veće nego u Nemačkoj u odnosu na primanja. Udeo kirije za stan od 80 kvadrata u raspoloživom godišnjem prihodu je znatno veći u Austriji nego u Nemačkoj.

U Insbruku iznosi 52,9 procenata primanja, u Beču 46,74, Salcburgu 46,2, dok je u Mingenu to 45,93, Hajdelbergu 40,7, Hamburgu 38,5, Berlinu 38,32 i Ingolštatu 37,4 procenta.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Beogradska berza: Silazni trend treći dan zaredom, NIS najprometniji
Next Brexit seje haos na deviznim tržištima, evro oslabio prema većini svetskih valuta

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Gradi se novi stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32

Opština Novi Beograd uskoro bi mogla da postane bogatija za još jedan multifunkcionalni objekat.

Nekretnine 0 Comments

Poslednji dan za uplatu poreza na imovinu

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za tekuću godinu ističe danas.

Rezidencijalne nekretnine 3 Comments

Za renoviranje stana u vreme kućnog reda, kazna i do 50.000 dinara

Deo odluka o kućnom redu, donetom još 1983. godine, zanemaruje savremeni način života. Mir propisan od 22.00 do 6.00 i od 13.00 do 17.00.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply