Mogući kolaps jednog od najvećih fondova na svetu

Mogući kolaps jednog od najvećih fondova na svetu

Brevan Howard, koji je jedan od najvećih hedge fondova u svetu, priprema se za povlačenje velikih suma novca iz tog fonda, piše Business insider.

Business insider se pozvao na tri neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Ovakav potez dolazi jer poslovanje fonda stagnira, a napustila su ga i dva glavna brokera kako bi pokrenuli sopstvene kompanije. Fond je već otpustio deo zaposlenih i priprema se za najgori scenario u slučaju da značajan broj investitora zatraži svoj novac.

Planom za najgori scenario se, kako piše Business insider, mora osigurati to da fond preživi isplate u iznosu od čak 40 odsto vrednosti imovine. Iako nema jasnih naznaka da bi fond mogao da izgubi 40 odsto svoje vrednosti, hedge fondovi uvek moraju da imaju spremne planove za neočekivane potrese koji dolaze sa tržišta.

Brevan Howard je prošle godine registrovao gubitak od dva odsto i nije prijavio dobit od 2013. godine.

Ovaj fond je početkom godine bio 19. najveći hedge fond na svetu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sirija: Novo primirje u Alepu od ponoći
Next Francuska: Srpska malina "ubila" našu

You might also like

Kompanije

Akcije Fiata oštro pale nakon optužbi za manipulaciju štetnim gasovima

Akcije Fiat Chrysler Automobiles (FCA) pale su više od 14 odsto nakon vesti da je američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) optužila kompaniju za korišćenje softvera koji omogućava prekomerne emisije

Kompanije

Regulatori posmatraju deljenje podataka između WhatsApp-a i Facebook-a

Zbog potencijalnog deljenja podataka sa svojom vlasnikom Facebook-om, nadziraćemo WhatsApp, objavilo je britansko telo za zaštitu privatnih podataka Information Commission’s Office (ICO) .

Najvažnije vesti

Dostavljene tri ponude za Galeniku

Ponude za privatizaciju farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda, putem strateškog partnerstva dostavila su tri ponuđača: Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijuma Frontier Pharma Limited iz