Deutsche banka iznosi radikalnu viziju budućnosti Amazonovog lanca snabdevanja

Deutsche banka iznosi radikalnu viziju budućnosti Amazonovog lanca snabdevanja

Analizirajući potencijale rastućeg lanca snabdevanja kompanije Amazon, analitičari Deutsche banke došli su do zanimljivog scenarija.

U poruci klijentima objavljenoj u sredu, Deutsche banka je istakla takozvani “plavi scenario”, po kojem bi Amazon mogao da preokrene čitavu logističku organizaciju koju je do sada gradila, krećući se bliže ka izvoru snabdevanja.

Ovo je način na koji bi Amazon mogao da kontroliše proizvode skoro na nivou proizvodnje u Aziji, što nije tako mala stvar.

Deutsche banka ističe da bi ovaj novi lanac mogao da poveća mogućnosti privatnih robnih marki Amazona i značajno smanji količinu vremena koju proizvodi provedu u lancu snabdevanja.

Ovo su koraci po kojima bi Amazon mogao da izgradi novi lanac snabdevanja:

  • Amazon iznajmljuje brodove kako bi ubrzao protok robe iz Kine
  • Amazon obrazuje velike centre u blizini nekoliko luka u Kini (ili drugom APAC regionu gde će se fabrike nalaziti u budućnosti) koji bi mogli da upravljaju sortiranjem roba u lokacijski definisane palete
  • Brodovi služe kao “aktivni centri za sortiranje” dok se proizvodi prevoze preko Pacifika i Atlantika, štedeći vreme
  • Kada pošiljke pristignu, Amazon ih sortira na brodovima i u manjim centrima za sortiranje na drugoj strani obale, pošiljke se označavaju i tovare direktno na prikolice, eliminišući potrebu za skladištima i rešavajući jedan od najvećih problema neefikasnosti u današnjoj logistici lanaca snabdevanja
  • Pošiljke se šalju uz pomoć samo-vozećih prikolica do lokalnih centara za sortiranje ili se ostavljaju kod Amazonovih kurira, FedEx-a, USPS-a koji obavljaju dostavu do krajnjeg kupca.

Kako to slikovito izgleda pogledajte na infografici koju je Deutsche banka u sredu predstavila svojim klijentima:

Foto: searates.com

Foto: searates.com

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Evropske berze: Poverenje u američku centralnu banku ojačalo indekse
Next Kina troši na infastrukturu više nego SAD i Evropa zajedno

You might also like

Istanbulska berza razmišlja o povećanju vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi

“Razmišljamo o povećanju našeg vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi”, rekao je Serkan Karabacak, predsednik Odeljenja za revizije i nadzor Istanbulske berze tokom 8. Sarajevo Business Foruma.

Kompanije 0 Comments

Građanima od danas isplata dividendi od akcije Aerodroma

Građani koji su na dan 31. decembra 2015. posedovali besplatne akcije Aerodroma Nikola Tesla dobiće danas i dividendu u iznosu od 18,61 dinar po akciji.

Prehrambena industrija 0 Comments

Vindija planira nove farme pilića u Srbiji

Hrvatska kompanija Vindija u Lajkovcu, uz distributivni centar za celu Srbiju, ima jednu farmu pilića, a planira da otvori još pet, kao i mlekaru i savremenu klanicu koja će zapošljavati

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply