Crna Gora: Građani duguju za struju 134 miliona evra

Crna Gora: Građani duguju za struju 134 miliona evra

Poslednjeg dana maja ukupan dug crnogorskih građana za utrošenu električnu energiju iznosio je 134 miliona evra, a domaćinstva u Bijelom Polju si imala najveća dugovanja, saopšteno je Dnevnim novinama iz Elektroprivrede EPCG.

Potrošači u bjelopoljskoj opštini u proseku su dugovali 700 evra, dok je prosečan dug domaćinstava na nivou države iznosio 400 evra. Iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG naglašavaju da su povećali stopu naplate čime je trend rasta duga zaustavljen.

“EPCG na svaki način pokušava da otplatu nagomilanog duga učini prihvatljivom za domaćinstva koja duguju. U tom smislu pokrenuli smo više akcija, od potpisivanja klasičnih protokola sa minimalnim učešćem i maksimalnim brojem rata, do akcije “Podelimo teret, gde se domaćinstvima nudi otplata duga, bez obzira na njegov iznos, bez učešća i uz fiksnu mesečnu ratu od 20 evra i obustavu obračuna zatezne kamate”, ističu u EPCG.

Oni podsećaju da su potrošači po zakonu dužni da plate račun u roku od osam dana od prema. Ukoliko to ne urade, EPCG im šalje opomenu, nakon čijeg uručenja potrošač račun treba da plati u roku od osam dana.

“Ako se i ta obaveza ne ispoštuje, EPCG ima pravo da potrošača isključi sa mreže” ukazuju u kompaniji, napominjujući da radi zaštite svojih potraživanja redovno utužuju sve koji imaju dugovanja, čime sprečavaju njihovo zastarevanje.

Najredovnije platiše već godinama su stanovnici Tivta, čiji je prosečan dug za struju oko 100 evra. Redovne platiše, kako navode u EPCG, nagrađuju sa mesečnim popustima od pet odnosno deset odsto za članove Zlatnog tima, za koje se organizuju i nagradne igre.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prodate obveznice vredne 99,88 miliona evra
Next Beogradska berza: Silazni trend treći dan zaredom, NIS najprometniji

You might also like

Nekretnine 4 Comments

Iznajmljivanje stanova na meti Poreske uprave, kazne za neprijavljeni prihod

Država od jeseni počinje veliku akciju kojom bi trebalo da natera stanodavce i podstanare da sklapaju ugovore i da poveća naplatu poreza na prihode na nepokretnosti, piše Blic.

Društvo 0 Comments

Sve češća kupovina automobila na lizing ili na kredit u Srbiji

Na sajmu automobila u Beogradu ponuđena su čak 26 automobila do 10.000 evra.

Društvo 0 Comments

Forbes: Top 100 sportista zaradilo 3,15 milijardi dolara

Napadač Real Madrida i kapiten portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo predvodi Forbesovu listu najbolje plaćenih sportista sveta u poslednjih 12 meseci s ukupnom zaradom od 88 miliona dolara, a najbogatijih sto

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply