Crna Gora: Građani duguju za struju 134 miliona evra

Crna Gora: Građani duguju za struju 134 miliona evra

Poslednjeg dana maja ukupan dug crnogorskih građana za utrošenu električnu energiju iznosio je 134 miliona evra, a domaćinstva u Bijelom Polju si imala najveća dugovanja, saopšteno je Dnevnim novinama iz Elektroprivrede EPCG.

Potrošači u bjelopoljskoj opštini u proseku su dugovali 700 evra, dok je prosečan dug domaćinstava na nivou države iznosio 400 evra. Iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG naglašavaju da su povećali stopu naplate čime je trend rasta duga zaustavljen.

“EPCG na svaki način pokušava da otplatu nagomilanog duga učini prihvatljivom za domaćinstva koja duguju. U tom smislu pokrenuli smo više akcija, od potpisivanja klasičnih protokola sa minimalnim učešćem i maksimalnim brojem rata, do akcije “Podelimo teret, gde se domaćinstvima nudi otplata duga, bez obzira na njegov iznos, bez učešća i uz fiksnu mesečnu ratu od 20 evra i obustavu obračuna zatezne kamate”, ističu u EPCG.

Oni podsećaju da su potrošači po zakonu dužni da plate račun u roku od osam dana od prema. Ukoliko to ne urade, EPCG im šalje opomenu, nakon čijeg uručenja potrošač račun treba da plati u roku od osam dana.

“Ako se i ta obaveza ne ispoštuje, EPCG ima pravo da potrošača isključi sa mreže” ukazuju u kompaniji, napominjujući da radi zaštite svojih potraživanja redovno utužuju sve koji imaju dugovanja, čime sprečavaju njihovo zastarevanje.

Najredovnije platiše već godinama su stanovnici Tivta, čiji je prosečan dug za struju oko 100 evra. Redovne platiše, kako navode u EPCG, nagrađuju sa mesečnim popustima od pet odnosno deset odsto za članove Zlatnog tima, za koje se organizuju i nagradne igre.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prodate obveznice vredne 99,88 miliona evra
Next Beogradska berza: Silazni trend treći dan zaredom, NIS najprometniji

You might also like

Penzije 0 Comments

Penzioneri razočarani: Samo 5.000 dinara?

Penzioneri u najboljem slučaju mogu da prime, kako se prognozira poslednjih dana, jednokratnu pomoć od pet do šest hiljada dinara.

Geopolitika 0 Comments

Španija zadržava četvrti stepen nivoa bezbednosti

Španija će zadržati nivo bezbenosti na četvrtom stepenu, samo stepen niže od maksimalnog, nakon teroirističkih napada u Kataloniji, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido.

Društvo 0 Comments

Evropska Unija preti Velikoj Britaniji

Ukoliko Britanija napusti EU, bez da osigura pun pristup jedinstvenom tržištu, banke će verovatno prebaciti deo poslovanja u ostale zemlje evropskog bloka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply