BlackBerry sve dublje tone

BlackBerry sve dublje tone

Sve je manji broj ljubitelja BlackBerryja, jer se pokazalo se da oni ne žele Googleov mobilni operativni sistem na BB hardveru.

U poslednjih nekoliko godina, vodeći kadar BlackBerryja na brojne načine pokušava da spasi ovu kompaniju – predstavljen je novi operativni sistem, modeli s hardverskim tastaturama i ekranima osetljivim na dodir, a na kraju je čak predstavljen i mobilni uređaj Priv s kliznom tastaturom koja radi na Googleovom Androidu.

Kompanija se nadala da će ovaj telefon, koji funkcioniše na Androidu i nove tastature privući veliki broj korisnika i spasti kompaniju, ali pokazalo se da je potražnja za ovim uređajem mnogo manja od predviđene.

O problemima ove kompanije nedavno je progovorio ‘neimenovani izvor’ američkog mobilnog operatera AT&T koji je upozorio na zabrinjavajuću prodaju modela Priv – većina onih koji su kupili ovaj uređaj su ljubitelji i dosadašnji korisnici BlackBerryjevih telefona, ali i oni sami, nezadovoljni Androidom, često su vraćali telefone i menjali ih za druge modele.

Ono što je takođe problematično je i cena ovog modela (700 dolara neotključan), koja je viša od cene daleko popularnijeg iPhonea.

Izvršni direktor BlackBerryja John Chen ranije je već spominjao da je ova godina ključna za kompaniju i da bi, ako ne uspe da preokrene negativne trendove, mogla da odustane od daljeg razvoja pametnih telefona.

Planovi BB-a za ovu godinu uključuju još dva telefona koja rade na Androidu, ali sudeći prema informacijama o nezadovoljstvu korisnika Androidom na BlackBerryjima, čini se da je kraj ove kompanije (odnosno dela zaduženog za prodaju telefona) vrlo blizu, piše Digital Trends.

Izvor: GdeInvestirati/Zimo.Dnevnik.hr
Previous Smena u 10 najvećih ekonomija sveta
Next Antiruske mere podelile Evropsku Uniju

You might also like

Proizvođač grafičkih kartica među najvećim dobitnicima u okviru indeksa S&P 500

Cene akcija proizvođača grafičkih kartica Nvidia porasle su, sa 12$ na kraju 2012., na oko 112 dolara danas.

Prehrambena industrija 0 Comments

Milan Prostran: Ne verujem u priču o prodaji “Matijevića” i kupovini PKB-a

Agroekonomski analitičar Milan Prostran ne veruje u priče da će nemački proizvođač mesa Tönnies kupiti Industriju mesa “Matijević”, a da će potom vlasnik te industrije Petar Matijević novac dobijen od tog

Preduzetništvo 0 Comments

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply