Uber u najvećem brazilskom gradu uveo gradski helikopterski prevoz

Uber u najvećem brazilskom gradu uveo gradski helikopterski prevoz

Američka transportna kompanija Uber je u najvećem gradu Brazila, Sao Paulu, počela nuditi gradski helikopterski prevoz.

Direktor Ubera za komunikacije u Brazilu je u utorak rekao da je počeo jednomesečni probni period službe Ubercopter koja nudi prevoz putnika izmedju aerodroma, hotela i konferencijskih centara.

Fabio Saba je rekao da helikopteri lete sa pet mesta i sa četiri hotela.

Servis Ubera je jedini takav u svetu, koji je ranije prevoz helikopterom pružao tokom Filmskog festivala u Kanu, u Francuskoj, i Festivala Sandens, u Juti, SAD, rekao je Saba i dodao da je Ubercopter u partnerstvu s Grupom Airbus, i da u Sao Paulu koristi tri helikopterska operatora. Cena vožnje je od 17 do 80 dolara po osobi (15 do 70 evra).

foto: wheelsandmechanics.com

foto: wheelsandmechanics.com

Sao Paulo, sa više od 11 miliona stanovnika najveći grad ne samo Brazila, već i Latinske Amerike i južne Zemljine hemisfere, finansijski i trgovinski centar s najvećim bruto-domaćim prihodom južno od Ekvatora, poznat je po nepredvidivom vremenu, velikoj floti helikoptera i po žestokoj saobraćajnoj gužvi.

Uber technologies Inc. je američka multinaconalna kompanija sa online transportatnom mrežom, koja razvija, iznosi na tržište i upravlja aplikacijom za mobilne telefone Uber. Ta aplikacija omogućava klijentima da sa pametnih telefona pošalju zahtev za prevoz koji se prenosi vozačima Ubera koji koriste sopstvena vozila. Ta usluga je sada dostupna u 449 gradova 66 zemalja širom sveta.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Kanada: Očekuje se skok BDP-a
Next Wall Street: Cene akcija pale četvrti dan zaredom

You might also like

Kompanije

Kinezi zainteresovani za metro i tržne centre u Beogradu

Delegacija kineske provincije Hunan potpisala je juče sa čelnicima grada Beograda pismo o namerama o saradnji, a između ostalog razgovaralo se o izgradnji metroa, stambenih kompleksa i prodajnih objekata u

Kompanije

Srbija do 2020. sa 27 odsto energije iz obnovljivih izvora

Ministar energetike Aleksandar Antić, na svečanosti prilikom otvaranja vetro parka Malibunar, istakao je da Srbija svakim danom postaje sve više zemlja “zelene energije” i da se približava cilju da do

Kompanije

Ina kupila 33,5 odsto akcija Mola

Hrvatska Ina i mađarski Mol potpisali su Ugovor o sticanju akcija Energopetrola, kojim je Ina preuzela od Mola 33,5 odsto akcija naftaša iz BiH, saopštila je hrvatska naftna kompanija.