Radomir Nikolić: Nije bilo dovoljno prodaje, očekivali smo otpuštanja u Fiatu

Radomir Nikolić: Nije bilo dovoljno prodaje, očekivali smo otpuštanja u Fiatu

Reagujući na najave da će se ukinuti treća smena i biti otpušten deo radnika u Fiatovoj fabrici automobila u Kragujevcu, gradonačelnik Kragujevca je iskazao svoje nezadovoljstvo.

To je prema njegovim rečima, “najgora vest koju je čuo za godinu i po dana koliko je na toj funkciji”.

“Nažalost, tako nešto smo i očekivali. U poslednje dve godine se govori o tome i zaposleni u Fijatu najbolje znaju koliko su pauza pravili u poslovanju, kada je isključivana po jedna smena, kada su bili i po tri, četiri dana na nekakvoj vrsti prinudnog odmora zato što nije bilo dovoljno posla, zato jer nije bilo dovoljno prodaje”, kazao je Nikolić nakon sastanka sa ministarkom Kori Udovički.

On je dodao to će dešavanja u Fiatu pogoditi radnike i njihove porodice, ali i budžet grada, “budući da će porez na zarade koje grad prihoduje od zaposlenih u Fiatu biti manji za 10 do 15 miliona dinara mesečno”. Do sada je prihod od Fiata iznosio oko 40 miliona dinara mesečno.

Izvor: Agencije
Previous Wizz Air sa niškog aerodroma do Minhena i Ajndhovena
Next 21 dinar po satu: "Radim sve, ne bojim se posla"

You might also like

Kompanije 0 Comments

Starbucks će zaposliti 10.000 izbeglica uprkos Trumpovim merama

U narednih pet godina američki lanac kafića Starbucks širom sveta će zaposliti 10.000 izbeglica, kao odgovor na protivimigracijski ukaz američkog predsednika Donalda Trumpa.

Kompanije 0 Comments

Danas potpisivanje ugovora o prodaji IMT-a

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prisustvovaće danas potpisivanju ugovora o kupoprodaji Industrije mašina i traktora (IMT) Beograd.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Domaći propisi štite srpske kompanije u sastavu Agrokora

Povodom pisanja pojedinih medija da su kompanije iz Srbije koje su u vlasništvu grupe Agrokor ipak ugrožene zbog nedavnih odluka sudova, Narodna banka Srbije ističe da suprotno iznetim tvrdnjama, pomenutim

1 Comment

  1. Djordje Kosmajac
    June 15, 17:52 Reply
    Nisam primetio da se političari, koji su zabrinuti za sudbinu radnika zaposlenih u Fiatu, voze u automobilma proizvedenim u Kragujevcu. Nažalost, nisam primetio da je i jedan državni organ u svoj vozni park uvrstio Fiat 500L. Da sukupovali domaće automobile, povećali bi proizvodnju za nekoliko procenata i novac bi potrošili u svojoj zemlji.

Leave a Reply