Kinezi oprezni : Odlažu kupovinu nekretnina u Velikoj Britaniji

Više od polovine Kineza koji žele investirati na britansko tržište nekretnina odložili su kupovinu do okončanja referenduma o članstvu V.Britanije u EU.

Ukupno 51 odsto, od 411 stručnjaka i investitora u sektoru nekretnina koje je anketirao naveći kineski portal za nekretnine juwai.com, rekli su da ih je referendum zakazan za 23. juna naveo da odlože svoje planove, prenosi Reuters

Građani Velike Britanije se za nešto više od nedelju dana izjašnjvaju o članstvu u najvećem svetskom trgovinskom bloku. Najnovije ankete pokazuju da raste podrška odlasku Britanije iz EU, što potpiruje strahove od nestabilnosti na tržištu.

Prema podacima Bank of England, transakcije na tržištu komercijalnih nekretnina pale su 40 odsto u prvom kvartalu jer mnogi kupci čekaju ishod referenduma. U slučaju da se izglasa Brexit- izlazak iz EU – tržište nekretnina bi bilo na udaru, piše britanska agencija.

Međutim 45 odsto kineskih investitora je mišljenja da će potražnja rasti i u slučaju da Velika Britanija napusti EU, dok ih 52 odsto smatra da bi ostanak u Evropekoj uniji povećao interesovanje, pokazuje anketa provedena u periodu od 2.-5. juna.

Kineski investitori su među najvećim stranim kupcima nekretnina u Velikoj Britaniji, posebno u Londonu i Mančesteru.

Kineski portal juwai.com anketirao je i 42 britanska stručnjaka za nekretnine, uključujući agente i konsultante. Polovina njih je reklo da je došlo do pada tražnje britanskih nekretnina od strane međunarodnih investitora.

“Celokupna slika ovde je jedna velika neizvesnost”, kaže Bernie Morris, šef “Morris Property” i dodaje da je malo njih koji su svesni u kojoj meri bi Brexit odvratio strane kupce.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Energoprojekt ubedljivo najprometniji, NIS pao 0,5%
Next Pad zaliha u Sjedinjenim Državama pogurao cene nafte

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Novi Zeland: Drastičan pad ponude kuća na tržištu

Prosečna cena kuće na Novom Zelandu u junu nije se bitno menjala u odnosu na prethodni mesec, međutim broj kuća za prodaju drastično je opao.

Najvažnije vesti 3 Comments

Rok plaćanja poreza na imovinu pomeren na 17. februar

Na ovogodišnjoj prvoj uplatnici poreza na imovinu iznos je isti kao prošlogodišnji, a zbog Dana državnosti, rok plaćanja pomeren je sa 15. na 17. februar.

Nekretnine 0 Comments

Niska cena srpskih oranica mamac za strane kupce

Ako Srbija zakonskim ograničenjima do 1. septembra ne spreči ili odloži prodaju zemlje strancima, potražnja za našim oranicama mogla bi da bude velika zbog izuzetno niske cene zemlje u odnosu na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply