Turski predsednik i premijer čestitali Putinu i Medvedevu Dan Rusije

Turski predsednik i premijer čestitali Putinu i Medvedevu Dan Rusije

Predsednik Rusije Redžep Tajip Erdogan je u pismu upućenom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu čestitao praznik Dan Rusije ruskim državljanima i poželeo da odnosi između Moskve i Ankare dostignu „zavidan nivo“.

„Poštovani gospodine predsedniče, u ime celog turskog naroda čestitam svim ruskim građanima Dan Rusije, a takođe želim da u narednom periodu odnosi između Rusije i Turske dostignu zavidan nivo“, piše u tekstu čestitke.

Sa svoje strane, premijer Turske Binali Jildirim je u pismu ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu izrazio nadu da će u „narednom periodu saradnja i odnosi između naših država dostići nivo koji je potreban za opšte interese naših naroda“.

Vama i svim građanima Rusije želim blagostanje i prosperitet“, napisao je Jildirim.

To je prvi kontakt Erdogana i Putina u proteklih nekoliko meseci otkako su odnosi Turske i Rusije veoma pogoršani zbog toga što su tuske snage oborile ruski avion na granici sa Sirijom u novembru prošle godine, preneli su turski mediji.

Tenzije su dodatno povećane usled ruskog učešća u ratu u Siriji.

“Potvrđujemo pisanje medija da je predsednik poslao pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom ruskog nacionalnog praznika”, izjavio je neimenovani turski zvaničnik.

Rusija je 12. juna proslavila nacionalni praznik – Dan Rusije.

Izvor:Agencije

Previous Dali 400 miliona dolara za aerodrom gde avioni ne mogu da sleću
Next Fiat ukida jednu smenu, trećina radnika višak

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Bolivija otvorila “školu antiimperijalizma” za borbu protiv SAD

U Boliviji je otvorena nova vojna akademija u kojoj će, kako je rekao predsednik Evo Morales (Juan Evo Morales), biti držani kursevi o načinima borbe protiv uticaja SAD.

Geopolitika 0 Comments

Južna Koreja: Više desetina hiljada demonstranata zahteva smenu predsednice

Više desetina hiljada demonstranata izašlo je danas na ulice Seula zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje ( Park Geun-hye).

Geopolitika 0 Comments

Turska ostaje bez vazdušne podrške SAD na severu Sirije?

Turska je stavila primedbe koaliciji pod vođstvom SAD da pruža nedovoljnu podršku iz vazduha njenim operacijama protiv Islamske države u severnoj Siriji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply