Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

Krađa struje, koja je rasprostranjena širom Srbije, nikad nije bila na ovoliko visokom nivou.

Statistika govori da u krađi struje imaju udela i siromašni građani, mada bogataši mnogo više kradu, a šteta dostiže čak i do 80 miliona evra. Iz EPS-a poručuju da je broj kradljivaca iz godinu u godinu sve veći, a da je do sada registrovano 10.000 lopova, koji su smislili bar 50 načina da besplatno koriste električnu energiju. Elektrodistribucija Beograd je svojevremeno objavila podatak da nedeljno otkriju između 70 i 100 kradljivaca struje u Beogradu.
Iako većina kradljivaca kilovata svoj prestup doživljava kao lakši prekršaj na koji ih, kažu, primorava besparica, zbog njega se mogu naći i u zatvoru.

Neovlašćeno korišćenje struje je krivično delo, kao uostalom i svaka druga krađa. Maksimalna kazna je do tri godine zatvora, ali kradljivci struje najčešće završe u nekom javno komunalnom preduzeću ili domu zdravlja gde za kaznu besplatno obavljaju društveno koristan rad.
Prvi Srbin koji je otišao u zatvor jer se sam popeo na banderu da bi se prikačio kod komšije na napon jeste jedan Mladenovčanin, za šta je, 2011. godine, dobio kaznu zatvora od tri meseca.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-Online
Previous Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU
Next Wall Street: Pad indeksa treći dan zaredom

You might also like

Društvo 1Comments

Žrtve modernog ropstva u svetu čine preko 45 miliona ljudi

Preko 45 miliona ljudi svih uzrasta u svetu su žrtve modernog robovlasništva, što je daleko više u odnosu na dosadašnje procene, dok ih najviše ima u regionu Azije i Pacifika, pokazuju danas objavljeni

Društvo 0 Comments

Evropski strah od Kine

Evropska komisija je objavila nove podatke prema kojima je u 2015. više od 2.000 proizvoda izazvalo uzbunu širom Evrope.

Društvo 0 Comments

Holandija zbog manjka kriminalaca zatvara zatvore

Holandija je 2013. stavila katanac na 19 zatvora, jer ova zemlja nema dovoljno kriminalaca da ih napuni. Sada je ista sudbina čeka još pet kazneno-popravnih ustanova.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply