Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

Krađa struje, koja je rasprostranjena širom Srbije, nikad nije bila na ovoliko visokom nivou.

Statistika govori da u krađi struje imaju udela i siromašni građani, mada bogataši mnogo više kradu, a šteta dostiže čak i do 80 miliona evra. Iz EPS-a poručuju da je broj kradljivaca iz godinu u godinu sve veći, a da je do sada registrovano 10.000 lopova, koji su smislili bar 50 načina da besplatno koriste električnu energiju. Elektrodistribucija Beograd je svojevremeno objavila podatak da nedeljno otkriju između 70 i 100 kradljivaca struje u Beogradu.
Iako većina kradljivaca kilovata svoj prestup doživljava kao lakši prekršaj na koji ih, kažu, primorava besparica, zbog njega se mogu naći i u zatvoru.

Neovlašćeno korišćenje struje je krivično delo, kao uostalom i svaka druga krađa. Maksimalna kazna je do tri godine zatvora, ali kradljivci struje najčešće završe u nekom javno komunalnom preduzeću ili domu zdravlja gde za kaznu besplatno obavljaju društveno koristan rad.
Prvi Srbin koji je otišao u zatvor jer se sam popeo na banderu da bi se prikačio kod komšije na napon jeste jedan Mladenovčanin, za šta je, 2011. godine, dobio kaznu zatvora od tri meseca.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-Online
Previous Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU
Next Wall Street: Pad indeksa treći dan zaredom

You might also like

Društvo 0 Comments

Nemačkoj će do 2030. nedostajati pet miliona radnika

Nemačkoj bi do kraja sledeće decenije moglo nedostajati 4,9 miliona radnika, a taj nedostatak mogao bi koštati nemačku privredu 525 milijardi evra, proizlazi iz studije savetničke kompanije Korn/Ferry, prenose nemački mediji.

Društvo 0 Comments

Zuckerberg: Veštačka inteligencija nas neće nadmašiti u skorije vreme

Inovacije će napraviti veliki napredak u veštačkoj inteligenciji u narednih deset godina, kazao je CEO Facebooka, Mark Zuckerberg na ekonomskom samitu u Pekingu.

Tema dana 0 Comments

Srbija: Da li će se minimalna cena rada povećati?

Ovih dana predstavnici sindikata i poslodavaca intenzivno razgovaraju o visini minimalca, a obe strane, kao i predstavnici Vlade, slažu se da su se stekli uslovi za povećanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply