Microsoft kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara

Microsoft kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara

Microsoft je objavio da je za 26,2 milijardi dolara u kešu, odnosno 196 dolara po akciji, kupio LinkedIn, društvenu mrežu za profesionalce koja ima oko 433 miliona korisnika.

LinkedIn će zadržati svoje brendiranje i proizvod, a postaće deo Microsoft-ovog segmenta produktivnosti i poslovnih procesa. Direktor kompanije LinkedIn Jeff Weiner će podnositi izveštaje lično Satya Nadelli (CEO Microsofta). Akvizicija je velika za obe strane. Za Microsoft, to je ključ, nedostajući deo u kompanijinoj strategiji da izgradi više servisa za enterprise sektor.

LinkedIn će Microsoftu dati veće okvire delovanja, kada su u pitanju servisi za društveno umrežavanje i profesionalni sadržaj. LinkedInova šira društvena pokrivenost bi Microsoftu mogla dati potencijalni kanal za prodaju više proizvoda koje softverski gigant ima u svojoj ponudi, ali bi mogao da ponudi i načine u učenju korišćenja ovih proizvoda i usluga.

linkedin

Linkedin je aktivan u preko 200 zemalja i ima preko 105 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, uz ukupno 433 miliona registrovanih korisnika. Kompanija takođe može da se pohvali i činjenicom da 60% ukupnog prometa dolazi sa mobilnih uređaja. LinkedIn je i jedan od najvećih oglasnika za poslove, sa preko sedam miliona aktivnih listinga u ovom trenutku. Ključno poslovanje kompanije je bazirano na reklamama za regrutovanje kadrova, ali i u manjem obimu na premijum pretplatama od strane korisnika.

Microsoft, s druge strane, nikada nije bio preterano uspešan kada su u pitanju društvene mreže, a ova akvizicija bi kompaniji mogla doneti značajana poboljšanja na ovom polju. Očekuje se da će tokom dana na zajedničkoj konferenciji Microsoft i LinkedIn ozvaničiti svoju saradnju.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Dinar oslabio prema evru, ojačao u odnosu na dolar
Next Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

AIK banka: Dobit u prvih šest meseci 4,6 mlrd dinara

Beogradska AIK banka zabeležila je snažan skok profitabilnosti u prvih šest meseci zahvaljujući rastu neto prihoda po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ništa od poskupljenja gasa, možda tek od juna

Radiotelevizija Srbije (RTS) objavila je da Agencija za energetiku nije dobila zahtev ni od Srbijagasa, niti od distributera za povećanje cene gasa.

Industrija 0 Comments

Galenika premašila ovogodičnje planove

Saopštenje koje je izdala kompanija “Galenika” govori da je u poslednjem kvartalu 2016. godine ova fabrika lekova nadmašila sve poslovne planove, a na domaćem tržištu u poslednja četiri meseca prodala je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply