Jagma za dvogodišnje državne obveznice Srbije

Jagma za dvogodišnje državne obveznice Srbije

Dvogodišnje državne obveznice ukupne vrednosti 6,4 milijarde dinara prodate su u ponedeljak na ponovljenoj aukciji, objavila je Uprava za javni dug.

Ukupan obim tražnje iznosio je 14.556.440.000 dinara. Realizovano je 641.893 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 6.418.930.000 dinara.

Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 4,30 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 1. februara 2018. godine.

Stopa prinosa po kojoj su prodate današnje hartije od vrednosti, niža je za 0,65 procentnih poena u odnosu na prethodnu aukciju održanu marta 2016.

“Primanja po osnovu danas emitovanih obveznica koristiće se za finansiranje obaveza po osnovu ranije emitovanih hartija iste ročnosti koje dospevaju u junu 2016. godine”, navodi Uprava za javni dug.

Gdeinvestirati.com
Previous Inflacija u Srbiji porasla 0,1 odsto u maju
Next Više povoljnih kredita za mala i srednja preduzeća u Srbiji

You might also like

Politika 0 Comments

Mnogo posla oko konačnog odlaska Velike Britanije iz EU, postupak može potrajati godinama

Velike Britanija je prva zemlja koja napušta EU, pa zato pojedinosti razlaza nikome nisu najjasnije. Ali izvesno je da će postupak s Ujedinjenim Kraljevstvom koštati puno vremena i truda i da

Kompanije 1Comments

Bura oko velike kupovine akcija Energoprojekt holdinga

Ne stišava se bura oko kupovine sopstvenih akcija od strane kompanije Energoprojekt holdinga, a najveći pojedinačni akcionar posle države, Napred, optužio je upravu da je nezakonito sprovela ovaj postupak.

Politika 0 Comments

Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji

U Makedoniji su u 7 časova otvorena birališa na vanrednim parlamentarnim izbori na kojima pravo glasa ima 1.784.416 građana, a glasanje će trajati do 19 časova večeras.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply