Google: Veliki deo prihoda od aplikacija ide developerima

Google: Veliki deo prihoda od aplikacija ide developerima

Apple više nije jedini koji želi što bolje ugovore sa developerima aplikacija.

Kako navodi Recode, Google je predstavio novi model podele prihoda koji će dati developerima veliki deo prihoda od aplikacija. Baš kao i kompanija iz Kupertina, i Google planira da developerima poveća udeo u prihodima sa 70 posto na 85 posto od svih prihoda od pretplate.

Google-ova ponuda zvuči čak i bolje od one koju daje Apple, jer kompanija navodno želi da da izdavačima 85 posto prihoda od svakog pretplatnika, a ne samo od onih koji se prijave i plate za punih 12 meseci. Izvori takođe navode da je Google počeo da testira novi model podele sa kompanijama iz industrije zabave, posebno video servisima. Recode nema informacija o tome kada će nova šema biti šire dostupna. Kada sistem bude pokrenut, to će biti prirodan potez za Google, koji će pogurati developere da investiraju u Android baš kao što je to učinio Apple.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous EURO 2016: Milijarde evra na Evropskom prvenstvu
Next Besplatna škola za pčelare u Prokuplju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Otvorena toplana na biomasu u Rekovcu

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević i državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, juče su, simboličnim presecanjem vrpce, svečano otvorili novu toplanu na biomasu.

Kompanije 0 Comments

Ikea otvara distributivne centre u Splitu i Rijeci

U julu ove godine, IKEA će otvoriti svoj prvi distributivni centar u Rijeci.

Tema dana 0 Comments

Danas ističe rok za Galeniku

Danas ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu za prodaju 25 odsto udela u Galenici po minimalnoj ceni od sedam miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply