Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Novi pogon će biti završen do kraja ove godine i prostiraće se na 12.000 kvadratnih metara i zaposliće 500 radnika.

Continental u Subotici posluje od 2011. godine, a sada zapošljava više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, istakao je da očekuje da Continental, najveći dobavaljač auto-delova u svetu, širi poslove u Srbiji i u tome će mu Vlada pružiti podršku. Početku izgradnje nove fabrike Continentala prisustvovali su i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Uključujući ovu investiciju, nemačke kompanije su u proteklom periodu u Srbiji zaposlile 31.000 ljudi, rekao je Dittmann i dodao da je Srbija trenutno atraktivna investiciona lokacija, ali da treba da se nastavi reforma ka uspostavljanju jače vladavine prava, što će privući još investitiora.

Fabrika se bavi proizvodnjom delova za proizvodjače automobila BMW, Mercedes, Audi.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Microsoft kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara
Next Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

You might also like

Društvo 0 Comments

Kineski projekat izgradnje pruge Beograd-Budimpešta pod istragom EU

Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta “Jedan pojas, jedan put”, zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, piše Financial Times (FT).

Transport 0 Comments

U Fiatu nema komentara o najavi novog modela

Da li je najava ministra privrede o mogućnosti proizvodnje novog modela u kragujevačkoj fabrici Fiata deo predizbornog diskursa?

Kompanije 0 Comments

Banka Srpske sa gubitkom od 90 miliona KM završila 2015. godinu

Iako finansijski izveštaj Banke Srpske, koja je od 11. maja u likvidaciji, nije objavljen na sajtu Banjalučke berze iz izveštaja Agencije za bankarstvo Republike Srpske vidiljivo je da je minus

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply