Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Novi pogon će biti završen do kraja ove godine i prostiraće se na 12.000 kvadratnih metara i zaposliće 500 radnika.

Continental u Subotici posluje od 2011. godine, a sada zapošljava više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, istakao je da očekuje da Continental, najveći dobavaljač auto-delova u svetu, širi poslove u Srbiji i u tome će mu Vlada pružiti podršku. Početku izgradnje nove fabrike Continentala prisustvovali su i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Uključujući ovu investiciju, nemačke kompanije su u proteklom periodu u Srbiji zaposlile 31.000 ljudi, rekao je Dittmann i dodao da je Srbija trenutno atraktivna investiciona lokacija, ali da treba da se nastavi reforma ka uspostavljanju jače vladavine prava, što će privući još investitiora.

Fabrika se bavi proizvodnjom delova za proizvodjače automobila BMW, Mercedes, Audi.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Microsoft kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara
Next Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija kargo obelodanila dobit

U prvom kvartalu ove godine Srbija kargo, preduzeće za železnički prevoz robe, ostvarilo je dobit od oko 40 miliona dinara.

Kompanije 0 Comments

Huawei postao novi partner fudbalske reprezentacije Srbije

Fudbalski savez Srbije i Huawei potpisali su  Ugovor o saradnji, kojim Huawei postaje zvanični sponzor fudbalske reprezentacije Srbije.

Kompanije 0 Comments

Neuspešna prodaja servisnog centra ATP Vojvodine

Stari i novi servis ATP Vojvodine u Novom Sadu, koji se nalazi u kompleksu novosagrađene autobuske stanice u tom gradu, nisu našli novog vlasnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply