Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici

Nemačka kompanija Continental je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 miliona evra.

Novi pogon će biti završen do kraja ove godine i prostiraće se na 12.000 kvadratnih metara i zaposliće 500 radnika.

Continental u Subotici posluje od 2011. godine, a sada zapošljava više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, istakao je da očekuje da Continental, najveći dobavaljač auto-delova u svetu, širi poslove u Srbiji i u tome će mu Vlada pružiti podršku. Početku izgradnje nove fabrike Continentala prisustvovali su i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Uključujući ovu investiciju, nemačke kompanije su u proteklom periodu u Srbiji zaposlile 31.000 ljudi, rekao je Dittmann i dodao da je Srbija trenutno atraktivna investiciona lokacija, ali da treba da se nastavi reforma ka uspostavljanju jače vladavine prava, što će privući još investitiora.

Fabrika se bavi proizvodnjom delova za proizvodjače automobila BMW, Mercedes, Audi.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Microsoft kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara
Next Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Aflatoksin ponovo preti izvozu kukuruza

U kukuruzu koji je neko izvezao za Sloveniju, a tamo napravljeni proizvodi od njega i izvezeni u druge zemlje Evropske unije, pronađen je aflatoksin.

London: Vozači Ubera moraju da znaju engleski jezik

Taksi kompanija Uber izgubila je u petak sudsku bitku kojom je želela sprečiti londonskog regulatora da prisili njene vozače da dokažu da znaju engleski.

Kompanije 0 Comments

Rezultati McDonald’sa premašili očekivanja analitičara

Dobit McDonald’sa porasla je u prvom tromesečju za 8 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 1,2 milijarde dolara, a kako su i ostali rezultati bolji od očekivanja analitičara,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply