Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

The Sun, list sa najvećim tiražem u Britaniji podržao je kampanju za izlazak iz Evropske unije.

“Ovo je naša poslednja šansa da se maknemo od nedemokratske mašine Brisela…i vreme je da je iskoristimo”, objavio je The Sun na naslovnoj strani.

Taj list je u vlasništvu medijskog tajkuna Rupert Murdocha, podseća Reuters.

Istovremeno, rezultati ankete agencije YouGov koju je obavila za Times, pokazuju da je britanska podrška izlasku iz EU 46 odsto, u odnosu na 39 odsto koji su za ostanak.

Britanci izlaze 23. juna na referendum na kojem će odlučiti hoće li njihova zemlja ostati deo EU, što je odluka s dalekosežnim posledicama na politiku, ekonomiju, odbranu i diplomatiju u Britaniji ali i u ostatku Unije.

Foto:www.dw.com

Foto:www.dw.com

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan najavio je da će se svom snagom boriti da ubedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU. On je u intervjuu za AP rekao da je vreme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

“Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno – od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada – da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste”, rekao je Khan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posledicama koje bi Brexit imao, naročito po ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici
Next Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

You might also like

Politika 0 Comments

Mađarski premijer u poseti Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas popodne premijera Mađarske Vikora Orbana na niškom aerodromu Konstantin Veliki.

Društvo 0 Comments

Okupljanja u Banjaluci protekla bez incidenata

Protest opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, protekli su bez ijednog incidenta, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lifestyle 0 Comments

Koliki budžet vam treba za pristojan život?

Da bi prosečna porodica sa dvoje dece imala pristojan životni standard, potrebno je da oba roditelja zarađuju u proseku oko 980 evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply