Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

Britanski list The Sun podržao izlazak iz EU

The Sun, list sa najvećim tiražem u Britaniji podržao je kampanju za izlazak iz Evropske unije.

“Ovo je naša poslednja šansa da se maknemo od nedemokratske mašine Brisela…i vreme je da je iskoristimo”, objavio je The Sun na naslovnoj strani.

Taj list je u vlasništvu medijskog tajkuna Rupert Murdocha, podseća Reuters.

Istovremeno, rezultati ankete agencije YouGov koju je obavila za Times, pokazuju da je britanska podrška izlasku iz EU 46 odsto, u odnosu na 39 odsto koji su za ostanak.

Britanci izlaze 23. juna na referendum na kojem će odlučiti hoće li njihova zemlja ostati deo EU, što je odluka s dalekosežnim posledicama na politiku, ekonomiju, odbranu i diplomatiju u Britaniji ali i u ostatku Unije.

Foto:www.dw.com

Foto:www.dw.com

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan najavio je da će se svom snagom boriti da ubedi birače da na referendumu glasaju za ostanak Velike Britanije u EU. On je u intervjuu za AP rekao da je vreme da politički lideri koji žele Britaniju u EU formiraju jedinstveniji front i da se zajedno bore za opštu stvar.

“Ako smatramo da je EU važna za naš način života, moramo da se borimo zajedno – od vrata do vrata, ulice do ulice, grada do grada – da ubedimo naše građane zašto je to tako važno za našu budućnost. A ja verujem da jeste”, rekao je Khan.

On je apelovao na Britance da razmisle o posledicama koje bi Brexit imao, naročito po ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Continental: Gradi se nova fabrika u Subotici
Next Siromašnima stižu tužbe, bogatima oprost

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Srpskoj porodici je mesečno potrebno 61.370 dinara

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji ove godine iznosili su 60.065 dinara, a prosečni izdaci 61.370 dinara, saopštio je Republički zavod za stitistiku.

Društvo 0 Comments

Radošević: EU za sanaciju posledica poplava dala 172 miliona evra

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević izjavio je danas u Nišu da je Evropska unija je do sada dala više od 172 miliona evra za otklanjanje posledica poplava u

Najvažnije vesti 0 Comments

Aleksandar Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se država Srbija u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply