Investicioni fond ulaže 700.000 EUR u domaći startup City Expert

Investicioni fond ulaže 700.000 EUR u domaći startup City Expert

Investicioni fond South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) investira u City Expert, start-up kompaniju koja uspešno uvodi inovacije na tržištu nekretnina. Prva runda ulaganja iznosi 700,000 evra.

Kompanija City Expert se prošle godine uspešno probila u sektoru nekretnina u Srbiji, uvodeći tehnološke inovacije koje su direktno pogodovale krajnjim korisnicima. Kako je ubrzano dobijala podršku javnosti, kompanija je nastavila da se razvija i privukla je pažnju Investicionog fonda South Central Ventures.

South Central Ventures je najveći investicioni fond u Srbiji koji investira 40 miliona evra u tehnološke kompanije na Balkanu. Pošto su prepoznali potencijal kompanije City Expert i njen svež pristup u industriji koja stagnira, South Central Ventures investira 700,000 evra u rast i razvoj ove kompanije. Ovo je najveća VC investicija u Srbiji do sada. Investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika koje će dodatno ići u korist klijenata.

Zahvalni na saradnji sa fondom

Foto: Igor Jović, City Expert, Gdeinvestirati.com

Foto: Igor Jović, City Expert, Gdeinvestirati.com

“Kompanija je počela kao start-up i još uvek jeste start-up, bez obzira na veliki poslovni uspeh koji je postigla za manje od dve godine poslovanja. Fokus kompanije je na razvoju novih tehnologija, koje će olakšati svima koji su u procesu izdavanja ili kupovine nekretnina kao i na širenju poslovanja na druge svetske metropole”, kaže suosnivač kompanije City Expert Igor Jović.

“Prvobitno smo kao osnivači imali viziju da ćemo se sami razvijati i finansirati dalju ekspanziju iz prihoda kompanije. Međutim, kako smo za kratko vreme postigli velike rezultate postali smo zanimljivi investitorima. Investicioni fond South Central Ventures je prepoznao naš potencijal i odlučili su da investiraju kako bi podržali brži razvoj naše kompanije. Brži napredak i proširenje kompanije su deo naše vizije i zahvalni smo na mogućnosti da sarađujemo sa fondom South Central Ventures na putu ka ostvarivanju naše globalne vizije”, izjavio je Igor Jović, suosnivač kompanije City Expert.

Kompaniju City Expert osnovali su 2015. godine šestorica mladih stručnjaka, Igor Jović, Milan Todorović, Stefan Stojanović, Boris Prpić, Darko Luković i Darko Krsmanović koji su uspeli da dostignu cifru od 35,000 lojalnih klijenata i 900,000 korisnika web sajta za manje od godinu dana. Poverenje koje im vlasnici nekretnina ukazuju kao i zadovoljstvo klijenata, motivišu ovaj tim da se još više posveti svom poslu, da premaši očekivanja klijenata, da opravda ukazano poverenje, kao i da nastavi da pomera granice na tržištu nekretnina.


South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je Fond koji raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih start-up, malim i srednjim tehnološkim kompanijama sa prostora Zapadnog Balkana. Investitori u Fondu su razni, od međunarodnih finansijskih institucija, kao što su EIF, EBRD i KfW, pa sve do regionalnih korporacija, samostalnih investitora i regionalnih vlasti. ENIF ima za cilj da podrži start-up sistem u regionu i da pomogne osnivačima da se odvaže da svoje kompanije odvedu na globalna tržišta.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila
Next Sve manje korisnika na društvenim mrežama

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Xiaomi planira IPO u 2018. godini

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi, svojevremeno najvredniji startup na svetu, trenutno je u pregovorima s investiconim bankama o inicijalnoj javnoj ponudi svojih akcija (IPO), javlja Bloomberg.

Marketing 0 Comments

Valerija Prevolšek: SEMPL postaje sinonim za kvalitet

Najveća regionalna konferencija o medijskim trendovima SEMPL održaće se u Portorožu u novembru i biće posvećena razotkrivanju poslednjih trendova u svetu medija, marketinga i komunikacija. Ko su ovogodišnji predavači, šta

Preduzetništvo 0 Comments

Stižu mobilni inspektori, poslodavci čuvajte se

Cilj formiranja zajedničke inspekcije Poreske uprave i Inspektorata rada suzbijanje sive ekonomije i veća zaposlenost, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply