Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila

Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila

Larry Page, jedan od osnivača kompanije Google se nada da će on biti prvi koji će svetu doneti budućnost sa letećim automobilima, navodi Bloomberg.

Pomenuti medij je objavio izveštaj u kome se tvrdi da Larry Page tajno finansira Zee.Aero i Kitty Hawk, kalifornijske startup kompanije koje rade na razvoju letećeg električnog automobila.

Iako je Zee.Aero formiran u Google-ovom kampu, učešće Pagea je do sada bilo držano u tajnosti. Prema deset izvora upoznatih sa slučajem, Zee.Aero već ima par prototipa letelica koje testiraju redovno. Njihova kompanija se nalazi u Holisteru u Kaliforniji, a lokalno stanovništo je više puta poručivalo da je viđalo čudne letelice. U izveštaju se vozila opisuju nalik na avion, sa propelerom na zadnjem delu, ali tako mala da mogu da prime jednu osobu, dok su druge letelice naizgled većeg kapaciteta.

Nažalost, Bloomberg poručuje da će samo izveštavanje o Pageovoj umešanosti u obe firme ubiti njegove snove. Bloomberg tvrdi da je Googleov osnivač tužan zbog obelodanjivanja njegove umešanosti, te bi se mogao odmah povući.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Indeks globalnog mira: Samo 10 zemalja nije u konfliktu
Next Investicioni fond ulaže 700.000 EUR u domaći startup City Expert

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Goldman Sachs i Apple pripremaju zajedničku kreditnu karticu

Američki tehnološki div Apple i finansijski div Goldman Sachs spremaju se da lansiraju zajedničku kreditnu karticu, izvestio je Wall Street Journal (WSJ).

Najvažnije vesti 0 Comments

Privredni sud usvojio plan reorganizacije za RTB Bor, otpisano oko milijardu evra duga

Privredni sud u Zaječaru usvojio je danas Unapred pripremljeni plan reogranizacije (UPPR) četiri preduzeća u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, saopštila je ta kompanija.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Direktor EPS-a: Neće biti otpuštanja radnika

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milovan Grčić je danas izjavio da u tom preduzeću neće biti otpuštanja viška radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply