Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila

Google: Larry Page radi na razvitku letećeg automobila

Larry Page, jedan od osnivača kompanije Google se nada da će on biti prvi koji će svetu doneti budućnost sa letećim automobilima, navodi Bloomberg.

Pomenuti medij je objavio izveštaj u kome se tvrdi da Larry Page tajno finansira Zee.Aero i Kitty Hawk, kalifornijske startup kompanije koje rade na razvoju letećeg električnog automobila.

Iako je Zee.Aero formiran u Google-ovom kampu, učešće Pagea je do sada bilo držano u tajnosti. Prema deset izvora upoznatih sa slučajem, Zee.Aero već ima par prototipa letelica koje testiraju redovno. Njihova kompanija se nalazi u Holisteru u Kaliforniji, a lokalno stanovništo je više puta poručivalo da je viđalo čudne letelice. U izveštaju se vozila opisuju nalik na avion, sa propelerom na zadnjem delu, ali tako mala da mogu da prime jednu osobu, dok su druge letelice naizgled većeg kapaciteta.

Nažalost, Bloomberg poručuje da će samo izveštavanje o Pageovoj umešanosti u obe firme ubiti njegove snove. Bloomberg tvrdi da je Googleov osnivač tužan zbog obelodanjivanja njegove umešanosti, te bi se mogao odmah povući.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Indeks globalnog mira: Samo 10 zemalja nije u konfliktu
Next Investicioni fond ulaže 700.000 EUR u domaći startup City Expert

You might also like

Kompanije 0 Comments

Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu

Američki medijski konglomerat, Disney, objavio je prihode za četvrti kvartal koji su niži od očekivanih, usled slabijih reklamnih prihoda ESPN-a i jakog usporednog perioda prošle godine kada je filmski biznis

Najvažnije vesti 0 Comments

Lidl otvara prodavnice u Srbiji 2018. godine

Nemački trgovinski lanac “Lidl” planira da u Srbiji 2018. godine otvori veći broj maloprodajnih objekata, od kojih nekoliko u Beogradu, rečeno je kompaniji “Lidl Srbija”.

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply