Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Gornjomilanovački Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovani prihod od 7,27 milijardi dinara, od čega je prihod od prodaje iznosio 7,09 milijardi što je 11,7 odsto više u odnosu na godinu pre.

Konsolidovani neto dobitak dostigao je 349 miliona dinara i veći je za 31 odsto u odnosu na krajnji rezultat u 2014. godini. Najveći doprinos dobiti dala su proizvodna zavisna preduzeća koja su ostvarila bruto dobit od 301,7 miliona dinara (kao i u 2014), dok su ino trgovačka preduzeća uz prihod od 8,4 miliona evra zabeležila i neto gubitak od 0,2 miliona evra.

Metalac je nedavno održao redovnu skupštinu na kojoj je odlučeno da se akcionarima na ime dividende isplati 158,1 milion dinara odnosno 155 dinara po akciji. Akcije Metalca od početka godine beleže rast vrednosti od 25,6 odsto, a po poslednjoj ceni tržišna kapitaizacija kompanije iznosi 3,1 milijardu dinara (25,4 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati
Previous Pad kargo prometa i poštanskog saobraćaja na Aerodromu u maju
Next Cyber kriminal: Kanadski univerzitet platio otkupninu za podatke

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

Kompanije 0 Comments

Avon se seli u Veliku Britaniju iz Njujorka i otpušta 2.500 radnika

Kozmetička kompanija Avon Produts Inc saopštila je da će smanjiti broj zaposlenih za 2.500 i premestiti sedište iz Njujorka u Veliku Britaniju.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom povećao izvoz gasa u Srbiju za 32,5 odsto

  Ruski gigant Gazprom je ove godine povećao izvoz gasa u Srbiju za 32,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply