Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Konsolidovani prihod Metalca u 2015. dostigao 7,3 milijardi dinara

Gornjomilanovački Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovani prihod od 7,27 milijardi dinara, od čega je prihod od prodaje iznosio 7,09 milijardi što je 11,7 odsto više u odnosu na godinu pre.

Konsolidovani neto dobitak dostigao je 349 miliona dinara i veći je za 31 odsto u odnosu na krajnji rezultat u 2014. godini. Najveći doprinos dobiti dala su proizvodna zavisna preduzeća koja su ostvarila bruto dobit od 301,7 miliona dinara (kao i u 2014), dok su ino trgovačka preduzeća uz prihod od 8,4 miliona evra zabeležila i neto gubitak od 0,2 miliona evra.

Metalac je nedavno održao redovnu skupštinu na kojoj je odlučeno da se akcionarima na ime dividende isplati 158,1 milion dinara odnosno 155 dinara po akciji. Akcije Metalca od početka godine beleže rast vrednosti od 25,6 odsto, a po poslednjoj ceni tržišna kapitaizacija kompanije iznosi 3,1 milijardu dinara (25,4 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati
Previous Pad kargo prometa i poštanskog saobraćaja na Aerodromu u maju
Next Cyber kriminal: Kanadski univerzitet platio otkupninu za podatke

You might also like

Tema dana 0 Comments

Ponovo otvoren stečaj u Goši

Privredni sud u Požarevcu danas je ponovo doneo rešenje o otvaranju stečaja u Fabrici šinskih vozila “Goša” u Smederevskoj Palanci, a za stečajnog upravnika imenovan je Aca Mitić iz Žagubice.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministar privrede: Privatizacija 11 velikih strateških preduzeća ključna za vladu

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u ponedeljak da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade.

Trgovina 0 Comments

Otvara se Stop Shop ritejl park u Vršcu

Šesti STOP SHOP ritejl park u Srbiji biće otvoren u Vršcu, 26. aprila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply