Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Prema godišnjem izveštaju objavljenom u sredu Google je prestigao Apple i sklonio ga s vrha lestvice najvrednijih svetskih brandova, javlja agencija DPA.


Prema podacima iz studije BrandZ, koju je sprovela firma za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno sto najboljih svetskih marki, Googleova vrednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 odsto više nego godinu dana pre. Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam odsto svoje vrednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara. Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska firma AT&T koja je uz 20-odstotno povećanje vrednosti porasla na 107,4 milijardi i društvena mreža Facebook koja je s rastom od 44 odsto došla na vrednost od 102,5 milijardi.

Analitičari i stručnjaci za brendove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljnoj na inovacijama, kako bi firma ostala u korak s vremenom. Google je u poslednje vreme najviše uložio u tehnologije kojima se veštačka inteligencija pretvara u nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Stručnjaci iz firme Millward Brown svoje analize temelje na finansijskim podacima firmi, anketama među potrošačima i svojim procenama. Ovo je već deseta takva lista ove firme, a u sličnoj studiji koju je sastavila konsultantska firma Interbrand, Apple se nalazi ispred Googlea.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prehrambena kompanija Yuhor otvara lanac svojih dućana
Next Sezonski posao: Koliko berači višanja dobijaju za kilogram?

You might also like

Kompanije 0 Comments

NBS: Povećan deficit tekućeg računa u prvih šest meseci

Deficit tekuićeg računa u periodu januar-jun dostigao je 1,02 milijarde EUR u poređenju u sa minusom od 687 miliona EUR u istom periodu prošle godine, saopštila je Narodna banka Srbije

Kompanije 0 Comments

AIK banka preuzima Alpha banku u Srbiji

Beogradska AIK banka sazvala je redovnu skupštinu akcionara za 2. septembar, a glavna tačka dnevnog reda biće donošenje odluke o sticanju podređenog društva – beogradske podružnice grčke Alpha banke.

Kompanije 0 Comments

Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa

Beogradska Komercijalna banka zabeležila je pozitivno poslovanje u trećem kvartalu usled manjih troškova otpisa čime je ublažen negativan gubitak zabeležen u prvih šest meseci.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply