Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Prema godišnjem izveštaju objavljenom u sredu Google je prestigao Apple i sklonio ga s vrha lestvice najvrednijih svetskih brandova, javlja agencija DPA.


Prema podacima iz studije BrandZ, koju je sprovela firma za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno sto najboljih svetskih marki, Googleova vrednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 odsto više nego godinu dana pre. Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam odsto svoje vrednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara. Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska firma AT&T koja je uz 20-odstotno povećanje vrednosti porasla na 107,4 milijardi i društvena mreža Facebook koja je s rastom od 44 odsto došla na vrednost od 102,5 milijardi.

Analitičari i stručnjaci za brendove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljnoj na inovacijama, kako bi firma ostala u korak s vremenom. Google je u poslednje vreme najviše uložio u tehnologije kojima se veštačka inteligencija pretvara u nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Stručnjaci iz firme Millward Brown svoje analize temelje na finansijskim podacima firmi, anketama među potrošačima i svojim procenama. Ovo je već deseta takva lista ove firme, a u sličnoj studiji koju je sastavila konsultantska firma Interbrand, Apple se nalazi ispred Googlea.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prehrambena kompanija Yuhor otvara lanac svojih dućana
Next Sezonski posao: Koliko berači višanja dobijaju za kilogram?

You might also like

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

Kompanije 0 Comments

Međunarodno priznanje: Air Serbia proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija

Air Transport World (ATW), globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta, proglasio je srpskog nacionalnog avio prevoznika “Air Serbia” za lidera na tržištu avio-kompanija (Airline Market Leader) za

Samsung vraća mobilni telefon na preklop

U Južnoj Koreji spremaju se da lansiraju u javnost novi Samsung W2017 – novi model mobilnog telefona na preklop, prenose mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply