Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Prema godišnjem izveštaju objavljenom u sredu Google je prestigao Apple i sklonio ga s vrha lestvice najvrednijih svetskih brandova, javlja agencija DPA.


Prema podacima iz studije BrandZ, koju je sprovela firma za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno sto najboljih svetskih marki, Googleova vrednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 odsto više nego godinu dana pre. Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam odsto svoje vrednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara. Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska firma AT&T koja je uz 20-odstotno povećanje vrednosti porasla na 107,4 milijardi i društvena mreža Facebook koja je s rastom od 44 odsto došla na vrednost od 102,5 milijardi.

Analitičari i stručnjaci za brendove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljnoj na inovacijama, kako bi firma ostala u korak s vremenom. Google je u poslednje vreme najviše uložio u tehnologije kojima se veštačka inteligencija pretvara u nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Stručnjaci iz firme Millward Brown svoje analize temelje na finansijskim podacima firmi, anketama među potrošačima i svojim procenama. Ovo je već deseta takva lista ove firme, a u sličnoj studiji koju je sastavila konsultantska firma Interbrand, Apple se nalazi ispred Googlea.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prehrambena kompanija Yuhor otvara lanac svojih dućana
Next Sezonski posao: Koliko berači višanja dobijaju za kilogram?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Telekom prodaje rashodovana vozila, cene od 3.000 do 600.000 dinara

Telekom Srbija je oglasio prodaju 26 rashodovanih vozila prikupljanjem zatvorenih ponuda, a rok za dostavljanje ponuda je 12. jun.

Tema dana 0 Comments

“Tafe” će proizvoditi 5.000 traktora godišnje u Srbiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu “Tafe” Malikom Srinivasan, koja je istakla da cilj kompanije da

Saobraćaj 0 Comments

Srbija i Tunis potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Tunisa, koji ima veliki značaj za dalje unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, saopšteno je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply