Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Prema godišnjem izveštaju objavljenom u sredu Google je prestigao Apple i sklonio ga s vrha lestvice najvrednijih svetskih brandova, javlja agencija DPA.


Prema podacima iz studije BrandZ, koju je sprovela firma za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno sto najboljih svetskih marki, Googleova vrednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 odsto više nego godinu dana pre. Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam odsto svoje vrednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara. Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska firma AT&T koja je uz 20-odstotno povećanje vrednosti porasla na 107,4 milijardi i društvena mreža Facebook koja je s rastom od 44 odsto došla na vrednost od 102,5 milijardi.

Analitičari i stručnjaci za brendove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljnoj na inovacijama, kako bi firma ostala u korak s vremenom. Google je u poslednje vreme najviše uložio u tehnologije kojima se veštačka inteligencija pretvara u nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Stručnjaci iz firme Millward Brown svoje analize temelje na finansijskim podacima firmi, anketama među potrošačima i svojim procenama. Ovo je već deseta takva lista ove firme, a u sličnoj studiji koju je sastavila konsultantska firma Interbrand, Apple se nalazi ispred Googlea.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Prehrambena kompanija Yuhor otvara lanac svojih dućana
Next Sezonski posao: Koliko berači višanja dobijaju za kilogram?

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kazahstanska kompanija Zhol-Zhondeush za 3,6 miliona evra kupila novosadski ZGOP

Kompanija iz Kazahstana Zhol-Zhondeushi kupila je po početnoj ceni od oko 3,6 miliona evra, novosadsko preduzeće ZGOP, jedino koje se bavi remontom, održavanjem i građenjem pruga, u našoj zemlji.

Turističke nekretnine 0 Comments

Otvoren prvi luksuzni hotel u Havani

Luksuzne sobe, high-end butici i četiri bara – u kubanskoj prestonici Havani prvi luksuzni hotel otvorio je svoja vrata.

Telekomunikacije 0 Comments

Rasim Ljajić: Od danas dodatno niže cene roaminga u regionu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, izjavio je da su cene usluga roaminga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply