Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

Američku kompaniju Uber Pop sud u Parizu kaznio je sa 800.000 evra za pokretanje “nelegalnog oblika transporta” putnika.

Kažnjena su i dva rukovodica kompanije zbog pokretanja nezakonite usluge prevoza i korišćenja neprofesionalnih vozača UberPOP je prisutan u Parizu od 2011. godine i proširio se i u druge gradove, međutim poveo je pravnu bitku za svoj status.

Prema zakonu iz oktobra 2014. godine, zabranjeno je povezivati klijente sa neregistrovanim vozačima. Uber osporava tu zakonsku odredbu navodeći da je nejasna i da je u suprotnosti sa slobodom da se posluje.

Kasnije je Uber suspendovao je svoju niskobudžetnu uslugu u Francuskoj kako bi razrešio pravni spor, kao i povremeno nasilne sukobe s taksistima.

Inače Uber posluje u UberX i UberPop varijanti koji omogućava običnim vozačima da svojim automobilom vrše prevoz.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta
Next Beogradska berza: Pad nakon jučerašnjeg skoka, Belex15 oslabio 0,7%

You might also like

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Rekordan broj putnika u martu

U martu je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” zabeleženo za taj mesec rekordnih 343.771 putnika, što je 10 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, saopštio je taj aerodrom.

Kompanije

Panama: Prijavljivanje poreza ubuduće po međunarodnim standardima

Panama ja odlučila da usvoji međunarodne standarde za prijavljivanje poreza, izjavio je danas generalni sekretar Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Jose Angel Gurria.

Trgovina

Počela gradnja Stop Shopa u Požarevcu

Austrijska kompanija Immofinanz počela je gradnju svog petog tržnog centra u Srbiji, prenosi portal TiMP.