Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta

Čedomir Janjić: Uskoro još radnih mesta

Na teritoriji Grada Zrenjanina je u protekloj godini otvoreno više od 1.000 radnih mesta u realnom sektoru, izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Kako je dodao, potpisano je još 13 novih ugovora sa kompanijama od kojih je jedan deo već otvorio pogone.

On je rekao da je lokalna administracija 24 sata na raspolaganju investitorima koji žele da ulažu u tom gradu. Grad Zrenjanin je juče dobio priznanje Biznis Partner 2016.

“Mi smo organizovali lokalnu administraciju tako da smo postali servis investitorima i na raspolaganju smo im 24 časa. Uredili smo tri industrijske zone i na raspolaganju im je preko 1.000 hektara zemljišta koje je u vlasništvu grada”, rekao je on.

Foto: getty

Foto: getty

On je naveo da do sada nijedan investitor nije zatvorio svoj biznis, već su nastavili da rade, šire i unapređuju svoje proizvodne kapacitete.

U toku prethodne dve godine Grad Zrenjanin je potpisao ugovore sa preko 40 domaćih i stranih investitora o kupovini zemljišta i otvorio oko 2.000 radnih mesta.

Najveći poslodavac i izvoznik u Zrenjaninu je nemačka kompanija Draxlmaier, koja je nekoliko puta proširivala proizvodne kapacitete i od početnih 800 danas zapošljava 3.500 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Gartner: Ove godine će se rast prodaje smartfona svesti na ispod 10%
Next Francuski sud: Uber mora da plati kaznu od 800.000 evra

You might also like

Društvo

Vučić predložio da Jorgovanka Tabaković ponovo bude guverner

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Skupštini Srbije da funkciju guvernera Narodne banke Srbije (NBS) i u narednom šestogodišnjem mandatu obavlja Jorgovanka Tabaković.

Politika

Srbija preuzela 97 odsto EU standarda

Pomoćnik ministra privrede Jovan Petrović, izjavio je da je Srbija kao regionalni lider u oblasti standardizacije do sada preuzela 97 odsto evropskih standarda.

Društvo

Najvišim državnim funkcionerima u Crnoj Gori umanjene zarade

Predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću plata je smanjena za 195 evra, premijeru Dušku Markoviću za 174 evra, a nekim ministrima za 149 evra.