Vučić: Iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda

Vučić: Iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

“Nisam tužilaštvo ni policija, pa danas neću da govorim o detaljima, ali je nesumnjivo da iza onoga što se desilo u Savamali, a što je vrlo neprijatno, urađeno je nešto veoma loše, iza toge stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu i oni će snositi odgovornost i krivičnu i sve druge odgovornosti”, rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je siguran da je njihov motiv bio najčistiji, ali da to ne sme i ne može tako da se radi.

Upitan da li to znači da će gradonačelnik Beograda biti smenjen, Vučić je kazao da postoje različite vrste odgovornosti, da treba sačekati nadležne organe, ali da je Mali za Beograd i njega kao gradjanina Beograda uradio više nego bilo koji gradonačelnik do sada.

“Siniša Mali je zaslužan za 260 miliona evra manju zaduženost Beograda, što je deficit sa 21 odsto pao na šest odsto. Siniša Mali je zaslužan za pokretanje projekata i za najlepše šetalište u Evropi, što vidite najviše kranova i dizalica”, dodao je on.

Vučić je rekao i da će o detaljima istrage govoriti tužilaštvo i policija.

“Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će da vam govore o detaljima, da li će to da urade za tri ili više dana, to je njihova stvar. Ja sam rekao ono što sam smatrao svojom obavezom”, kazao je on.

Izvor:Beta
Previous Ekonomisti: Železara pokreće oporavak metalskog sektora
Next Za neuredne klijente nema čekova

You might also like

Društvo

NSZ: Na evidenciji 622.000 nezaposlenih

Na evidenciji je trenutno 622.000 nezaposlenih u Srbiji, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

Makroekonomija

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje na nivou od 3 odsto

Referentna kamatna stopa ostala je na nivou od 3,0 odsto, odlučio je Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici.

Društvo

Veliki požar zahvatio područje naftnih nalazišta u Kanadi, evakuišu se naseljena mesta

Više od 100.000 ljudi je evakuisano zbog požara koji je izbio u pokrajini Alberta, području najvećih rezervi nafte u Kanadi i trećih po veličini u svetu.