Dogovorena šira saradnja Rusije i Izraela

Dogovorena šira saradnja Rusije i Izraela

Rusija i Izrael će proširiti svoju saradnju u borbi protiv terorizma, poručio je ju;e ruski predsednik Vladimir Putin, koji je u Moskvi sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom razgovarao o jačanju bilateralnih veza i rešavanju sirijske krize.

“Razgovarali smo o potrebi da preduzemo zajedničke napore u suprotstavljanju međunarodnom terorizmu”, rekao je Putin na konferenciji za medije, prenosi AP.

Ruski predsednik je istakao da su Rusija i Izrael nesumnjivo saveznici u toj oblasti i da imaju značajno iskustvo u borbi protiv ekstremiza.

“Jačaćemo kontakte sa izraelskim kolegama u toj sferi”, dodao je Putin.

On je, kako je naveo, sa izraelskim premijerom razgovarao i o situaciji na Bliskom istoku, posebno u Siriji, gde Rusija sprovodi vazdušnu kampanju nad opozicionim snagama.

Netanijahu je rekao da je sa Putinom razgovarao o kontaktima između vojski dveju zemalja u tom regionu “kako bi se sprečili eventualni incidenti i obezbedio uspeh u borbi protiv zajedničkog neprijatelja – međunarodnog terorizma”.

Putin je, takođe, istakao ključnu ulogu Izraela na Bliskom istoku, navodi američka agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Ekonomisti: Dobri pokazatelji privredne aktivnosti u Srbiji
Next Milioneri drže polovinu svetskog bogatstva

You might also like

Geopolitika

“Igre” u Istočnom kineskom moru: Kineski lovac “nebezbedno” presreo američki špijunski avion

Kineski borbeni avion je izveo “nebezbedno” presretanje američkog špijunskog aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Istočnog kineskog mora, potvrdio je zvaničnik Pacifičke komande SAD, dodajući da se radi o drugom

Geopolitika

MMF: Katalonska kriza može da ugrozi celu Evropu

Međunarodni monetarni fond pozvao je na pregovore u Španiji i upozorio na efekte katalonske krize koji bi mogli da se odraze i na ostatak Evrope. 

Geopolitika

Još jednom bez dogovora o ujedinjenju Kipra

Pregovori kiparskih Grka i Turaka o ujedinjenju ostrva, nisu uspeli, saopštili su zvaničnici Ujedinjenih nacija, prenosi danas Reuters.