Bivši šef kompanije Barclays prodavao tajne vodoinstalateru

Bivši šef kompanije Barclays prodavao tajne vodoinstalateru

Povodom optužbi da je vodoinstalateru prodavao tajne bankarske informacije, policija je uhapsila bivšeg šefa bankarskog diva Barclays, Stevena Maklachija (58).

Tužilaštvo SAD tereti ga da je Gary Pusey pomogao da zaradi 76.000 dolara, i to u zamenu za to što mu je ovaj besplatno preuredio kupatilo u kući, kao i to da su dobitak delili.

Čak sedam godina vodio je Maklachi kancelariju britanskog bankarskog carstva na Menhetnu, a bizaran slučaj prevare i udruživanja u zločinačku organizaciju raspetljao se kad se vodoinstalater u tajnosti nagodio s tužilaštvom u zamenu za oslobađanje od optužbi ili za manju kaznu.

foto: alo.rs

foto: alo.rs

Za kratko vreme poznanstva Maklachi je Puseyu javio za 10 udruživanja banke s manjim firmama, nakon čega je vodoinstalater ulagao novac uoči sklapanja poslova i rasta akcija. Deonice bi vrlo brzo, za samo nekoliko dana naglo skakale i tako se Pusey obogatio za 76.000 dolara.

Deo tog novca u sportskoj torbi nosio je u gotovini Maklači koji je bio na izvoru najpoverljivijih poslovnih informacija.

Kako to da je bankarski i finansijski tako moćna osoba poput šefa Barclaysove kancelarije na Menhetnu dopustila da uskoči u tako sitno nameštanje poslova zasad nije poznato.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Milioneri drže polovinu svetskog bogatstva
Next Wall Street: S&P 500 blizu rekorda

You might also like

Kompanije

Kompanija Skrill se povlači iz Srbije

Kompanija Skrill, koja važi za jednu od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima, čime je obuhvaćena i Srbija.

Kompanije

Kako domaći preduzetnici mogu do 20.000 €?

Srpska IT industrija raste iz godine u godinu, a ove je i zvanično najjača domaća izvozna industrija.

Najvažnije vesti

Hesteel naredne godine investira u smederevsku Železaru 120 miliona dolara

Grupacija Hesteel investiraće u Železaru Smederevo 120 miliona dolara u 2017. godini, izjavio je danas predsednik te grupacije Ju Jong nakon razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.