Beogradska berza: Najveći dnevni skok od početka godine

Beogradska berza: Najveći dnevni skok od početka godine

Domaće tržište akcija zabeležilo je danas najveći dnevni skok u tekućoj godini, dok je ukupan promet na trgovanju iznosio 14,4 miliona RSD (0,12 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je nepunih 2% na 627,8 poena.

Najprometnija akcija na tržištu bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je nastavio seriju dobrih prometa oko nivoa od 1.200 RSD. Danas je ova hartija registrovala trgovanje vredno 8,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.203 RSD što je 0,3% više u odnosu na juče. Najveći domaći građevinar i danas je beležio veliku tražnju oko sada već ustaljene cene od 1.200 RSD, nakon što je u poslednjih mesec dana dobio na vrednosti skoro 14%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je blago porasla na 644 RSD uz promet od nepunih 1 milion RSD, dok se Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao na ceni od 898 RSD uz minoran promet od 0,1 milion RSD. Ova kompanija je izvestila da je tokom maja zabeležila pad cargo prometa od 2,8%, dok je promet pošte oslabio 6,8%.

Komercijalna banka (KMBN) je bila dobitnik dana uz rast od 12,6% na 1.579 RSD i promet od 0,3 miliona RSD. Doprinos rastu indeksa dao je i Metalac (MTLC) koji je ojačao 2,6% na 1.539 RSD uz neveliku realizaciju.

Pirotski Tigar (TIGR) je skočio 5,2% na 102 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) blago porasla na 2.611 RSD uz skromno trgovanje od 0,3 miliona RSD. Na aukcijskom tržištu veliki promet od 3,1 milion RSD registrovao je proizvođač šporeta Milan Blagojević (MBLS) po nepromenjenoj ceni od 3.300 RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu zabeležile trgovanje.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Ole Hansen: Moguće nastajanje mehura kod poljoprivrednih roba
Next Ekonomisti: Železara pokreće oporavak metalskog sektora

You might also like

Wall Street: Dow Jones i S&P 500 na novim najvišim nivoima u istoriji

Američki indeksi berze Dow Jones i S&P 500 su u sredu zabeležili skromne dobitke ali dovoljno da postignu nove najviše nivoe u istoriji.

Svetske berze 0 Comments

Dolar neznatno niži u odnosu na evro

Dolar se zadržao blizu šestoipomesečnog minimuma u sredu, dok se fokus investitora prebacio sa američke političke scene na monetarnu politiku.

Evropske berze slabe na kraju nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro cene akcija su pale, drugi dan zaredom, što je najviše sledica pritiska na tehnološki sektor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply