Verizon zainteresovan za Yahoo

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

Pozivajući se na osobu upoznatu sa dešavanjima, njujorški poslovni dnevnik Wall Street Journal je naveo da se očekuje da je Verizon dostavio ponudu u ponedeljak, u roku za drugi krug nadmetanja i da se predvidja da će biti i trećeg kruga, prenosi agencija France presse.

Verizon, u čijem je vlasništvu AOL, postao je jedan od vodećih kandidata za preuzimanje Yahooa pošto su duga “zvučna imena” navodno odustala, prema navodima američkog finansijskog lista.

Yahoo, internet pionir koji je pao iza rivala kao što su Google i Facebook, saopštio je da razmatra mogućnost prodaje u okviru napora za oživljavanje rasta, s naglaskom na mobilne korisnike.

yahoo

Generalna direktorka Yahooa, Marissa Mayer, do sada nije uspela da oživi kompaniju, koja je u februaru najavila otpuštanje 15 odsto zaposlenih i sužavanje svog poslovnog fokusa, jer istražuje “strateške alternative”.

Mediji su prošlog meseca izvestili da je milijarder Warren Buffett, vlasnik investicionog fonda Berkshire Hathaway, pristao da zajedno sa osnivačem i predsednikom kompanije “Quicken loans” Danom Gilbertom, napravi ponudu za glavnu imovinu Yahooa.

Prema pisanju Wall Street Journal, očekuje se da je i privatna investiciona kompanija TPG dostavila ponudu za drugi krug.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Javni dug veći 11,7 milijardi dinara
Next SoftBank zbog duga prodaje udeo u Alibabi

You might also like

Energetika i naftna industrija

UniCredit Banka Srbija i Elicio ulažu 9,8 miliona evra za izgradnju vetroparka Malibunar

UniCredit Banka Srbija i Electrawinds Mali WF d.o.o, domaća kompanija u stopostotnom vlasništvu belgijske kompanije Elicio NV, potpisali su ugovor o dugoročnom finansiranju u ukupnom iznosu od 9,8 miliona evra

Transport

Dobit Aerodroma „Nikola Tesla“ manja za 25 odsto, stagnacija prihoda

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” ostvario je u prošloj godini neto profit od 2,5 milijarde dinara što je smanjenje od 24,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanije

Snap planira da otpusti 10 odsto inženjera

Kompanija Snap Inc. koja stoji iza popularne aplikacije Snapchat će prema pisanju Wall Street Journala uskoro započeti s procesom otpuštanja 10 dsto svojih inženjera.