Verizon zainteresovan za Yahoo

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

Pozivajući se na osobu upoznatu sa dešavanjima, njujorški poslovni dnevnik Wall Street Journal je naveo da se očekuje da je Verizon dostavio ponudu u ponedeljak, u roku za drugi krug nadmetanja i da se predvidja da će biti i trećeg kruga, prenosi agencija France presse.

Verizon, u čijem je vlasništvu AOL, postao je jedan od vodećih kandidata za preuzimanje Yahooa pošto su duga “zvučna imena” navodno odustala, prema navodima američkog finansijskog lista.

Yahoo, internet pionir koji je pao iza rivala kao što su Google i Facebook, saopštio je da razmatra mogućnost prodaje u okviru napora za oživljavanje rasta, s naglaskom na mobilne korisnike.

yahoo

Generalna direktorka Yahooa, Marissa Mayer, do sada nije uspela da oživi kompaniju, koja je u februaru najavila otpuštanje 15 odsto zaposlenih i sužavanje svog poslovnog fokusa, jer istražuje “strateške alternative”.

Mediji su prošlog meseca izvestili da je milijarder Warren Buffett, vlasnik investicionog fonda Berkshire Hathaway, pristao da zajedno sa osnivačem i predsednikom kompanije “Quicken loans” Danom Gilbertom, napravi ponudu za glavnu imovinu Yahooa.

Prema pisanju Wall Street Journal, očekuje se da je i privatna investiciona kompanija TPG dostavila ponudu za drugi krug.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Javni dug veći 11,7 milijardi dinara
Next SoftBank zbog duga prodaje udeo u Alibabi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Pored problema sa Note 7, Samsung završava godinu uspešno

Samsung Electronics će u zadnjem kvartalu ove godine, uprkos problemima sa Note-om 7, ostvariti dobit veću od očekivane.

Kompanije 0 Comments

Prihodi kompanije BlackBerry premašili očekivanja analitičara

Kanadska kompanija za izradu softvera, BlackBerry, objavila je solidan kvartalni prihod i prepolovljene operativne troškove, kao i očekivanja o profitabilnosti u 2018. godini.

Transport 0 Comments

Alibaba: Počela prodaja prvog pametnog automobila

Kompanija Alibaba je nakon više od godinu dana razvoja pustila u pretprodaju u Kini, prvi “internet automobil” koji nosi naziv Car’OS RX5, sa cenom od 22.230 dolara, dok se prve isporuke kupcima

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply