Uskoro nova online platforma za trgovinu u Srbiji

Uskoro nova online platforma za trgovinu u Srbiji

Abrakadabra, online platforma za trgovinu koja radi u okviru koncerna Agrokor, i koja je počela sa radom pre dva meseca u Hrvatskoj, uskoro će biti pokrenuta u Sloveniji, ali i u Srbiji.

To je jedan od poslovnih projekata Agrokora koji su se mogli saznati u Zagrebu na SAP Forumu 2016, prenosi Poslovni dnevnik.

Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 miliona kuna, planira i da ostale svoje online biznise prebaci na tehnološku platformu SAP Hybris. Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja firme A007, kaže da je Agrokor u poslednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 miliona evra.

„SAP Hybris odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem Abrakadabre u budućnosti, a u Agrokoru imamo još online biznisa koje želimo prebaciti na Hybris platformu“, kaže Kujundžić.

Neslužbeni, prvi idući na tu bi platformu mogao preći KonzumKlik, a na popisu je navodno i online biznis Velproa.

Izvor: GdeInvestirati/BizLife
Previous Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku
Next Wall Street: Skok cena akcija

You might also like

Transport

WizzAir na linijama iz Srbije prevezao više od pola miliona putnika u 2016.

Niskotarifna avio-kompanija WizzAir prevezla je prošle godine više od 545.000 putnika na linijama iz Srbije, ostvarivši porast od 19 odsto u odnosu na 2015, saopštio je danas taj avio-prevoznik.

Kompanije

Počinje gradnja prve vetrenjače u BiH

U Gradskoj većnici Grada Mostara ozvaničen je početak gradnje prvog vetroparka u BiH.

IT

Delegacija Srbije u Alibabi razgovaraće o otvaranju logističkog centra

Kineska kompanija „Alibaba”, jedna od najvećih internet prodavnica u svetu, zainteresovana je da u Srbiji pronađe strateškog partnera za otvaranje logističkog centra, iako u Frankfurtu već imaju jedan centar.