Počinju konsultacije Vučića i predstavnika stranaka o novoj vladi

Počinju konsultacije Vučića i predstavnika stranaka o novoj vladi

Kandidat za predsednika Vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić počeće danas razgovore o formiranju nove vlade sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Vučić će sa predstavnicima stranka razgovarati u Skupštini Srbije.

Mandatar će prvo u 14 časova razgovarati sa predstavnicima liste SPS-JS, potom u 15.00 sa predstavnicima Srpske radikalne stranke, a u 16.00 sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo.

U 17.00 u Vučić će razgovarati sa predstavnicima izborne liste LDP-LSV-SDS i u 18.00 sa predstavnicima DSS-Dveri.

Kako je najavljeno iz SNS-a, Vučić će razgovarati sa predstavnicima izabranih izbornih lista o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove Vlade Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila lista oko SNS osvojila je najviše mandata i njemu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, posle konsultacija sa strankama koje se ušle u parlament, 23. maja poverio mandat za sastavljanje vlade.

Vučić je ranije najavio da će u sredu, 8. juna razgovarati sa predstavnicima manjinskih stranaka, kao i da će do kraja nedelje biti poznato ko će činiti vladu koja bi trebalo da bude formirana do 16. juna.

Izvor:Beta
Previous Registarsku tablicu platio 4,3 miliona dolara
Next Francuska: Automobili stariji od 5 godina neće moći u grad

You might also like

Društvo

Francuska: Novi teroristički napad u Parizu, indetifikovan počinilac

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu.

Politika

Zlatko Dizdarević sumnja u pozadinu dešavanja u Turskoj, sve nekako ide Erdoganu u prilog

Novinar i diplomata Zlatko Dizdarević, nekadašnji urednik sarajevskog Oslobođenja i dugogodišnji izveštač sa Bliskog istoka, izrazio je danas veliku sumnju u pozadinu sinoćnjih događanja u Turskoj, istakavši da je cela

Politika

Odluka o izručenju Haradinaja odložena za april, Srbija da dostavi dodatne informacije

Francuski Apelacioni sud odložio je za 6. april donošenje odluke o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja zbog sumnje da je izvršio ratne zločine na Kosovu i Metohiji.