Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

Od sutra na snagu stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku

Građane Srbije od sutra čeka olakšanje, više neće biti čekanja u redovima za izvode iz matične knjige rođenih, državljanstvo, matične knjige venčanih…

Na snagu od srede stupa novi Zakon o opštem upravnom postupku, po kome državni odgani više ne smeju da traže građanima podatke i dokumentaciju koju već imaju u svojoj evidenciji kao što su novi izvod iz matične knjige venčanih, krštenica, potvrda o državljanstvu ili prebivalištu.

Lakše do dečijeg dodatka

To praktično znači da ćete ubuduće „bez papira“ moći da dobijete jednokratnu pomoć i dečiji dodatak ili da postavite aparat za prodaju kokica, bezalkoholnog pića ili sladoleda. Službenici su od sada dužni da vam pribave sve, i to potpuno besplatno!

– Obaveza službenika svih opštinskih i gradskih uprava biće da razmenjuju podatke iz službenih evidencija, a svi podaci biće pribavljeni na način koji odgovara državnim organima “elektronskim putem”, “peške”, faksom… Ubuduće će roditeljima da bi dobili dečiji dodatak zaposleni u upravama iz službenih baza pribavljati izvode iz matičnih knjiga rođenih za svu decu u porodici, uverenje o državljanstvu za onoga ko podnosi zahtev, potvrdu o prihodima u poslednja tri meseca podnošenja zahteva za svakog člana domaćinstva koji ostvaruje prihode – saošteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a lična procedura važi i za dobijanje jednokratne novčane pomoći.

Izvor: GdeInvestirati/SrbijaDanas
Previous Kompanija iz UAE kupila 50 odsto beogradskog Aerodrom Keteringa
Next Uskoro nova online platforma za trgovinu u Srbiji

You might also like

Banke i finansije

SoftBank Group kupuje ARM Holding

Japanska SoftBank Grupa će za 31 milijardu dolara kupiti britanski ARM Holding, a to preuzimanje biće jedno od najvećih u evropskom tehnološkom sektoru, izvestio je u ponedeljak Financial Times pozivajući se na dva

Društvo

Kazne 300 evra za turiste koji ne prijave boravka u Crnoj Gori

Svi koji letuju u Crnoj Gori imaju zakonsku obavezu da prijave boravak policiji. U suprotnom, pri izlasku iz države plaćaju kaznu od 300 evra.

Društvo

Odmor u Grčkoj za manje od 100 evra

Grčka je među Srbima i dalje najtraženija destinacija za letovanje u predsezoni, izjavio je direktor YUTA Aleksandar Seničić.