Beogradska berza: Najtrgovaniji Energoprojekt i državne obveznice

Beogradska berza: Najtrgovaniji Energoprojekt i državne obveznice

Beogradska berza na dan 07.06.2016.

Treći dan zaredom nastavljen je lagani silazni trend tržišta akcija, dok su državne obveznice donele veliki promet. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 306,3 miliona RSD (2,5 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,2% na 615,7 poena.

Foto: ocdn.eu

Foto: ocdn.eu

Ponovo je najtrgovanija akcija bio Energoprojekt holding (ENHL) sa odličnim prometom od 9,5 miliona RSD, okončavši trgovanje na nepromenjenom nivou u odnosu na prethodni trgovački dan od 1.200 RSD. Zavisno preduzeće ove kompanije Energorpojekt industrija, beleži realizaciju od 0,8 miliona RSD, oslabivši neznatno na 1.199 RSD.

Komercijalna banka (KMBN) već treći uzastopni dan beleži pad cene, danas je oslabila 1,9% na 1.402 RSD uz realizaciju od 4,5 miliona RSD. Akcije ove domaće banke u poslednja tri dana izgubile su 11,9% svoje vrednosti.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Naftna industrija Srbije (NIIS) zaustavila je negativan trend i okončala trgovanje u blagom plusu od 0,5% na 643 RSD, uz realizaciju od 0,9 miliona RSD. Akcijama beogradskog Aerodroma Nikola Tesla (AERO) trgovalo se po nepromenjenoj ceni od 898 RSD uz neveliki promet od 0,1 milion RSD.

Gro današnjeg ukupnog prometa zauzele su obveznice RSO1482, denominovane u dinarima, sa realizacijom od 288,6 miliona RSD. Ovom obveznicom koja dospeva na naplatu 10.jula 2017.godine, trgovalo se uz prinos od 3,93%.

Izvor: WiseBroker
Previous SoftBank zbog duga prodaje udeo u Alibabi
Next Ministarstvo poljoprivrede: U srpskom voću za Rusiju nema povećane količine pesticida

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u porastu na početku nedeljnog trgovanja

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija blago su porasle, zahvaljujući rastu cna nafte i dobrim ekonomskim pokazateljima iz Kine.

Svetske berze 0 Comments

Velika potražnja za sušenim ljuskama kafe

Zrna kafe ključni su deo našeg omiljenog jutarnjeg napitka, ali jeste li znali da se i ljuske itekako mogu iskoristiti.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle treći dan, dolar ojačao

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, treći dan zaredom, jer je ulagače ohrabrio rast Wall Streeta na kojemu vlada optimizam uoči sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply