Kipar: Promet na tržištu nekretnina povećan za 25 odsto

Kipar: Promet na tržištu nekretnina povećan za 25 odsto

Promet na tržištu stambenih i poslovnih nekretnina na Kipru porastao je tokom prvih pet meseci 2016. za 25 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Prema podacima portala Cyprus Property News prodaja imovine u proteklom mesecu porasla je za 17 odsto, u odnosu na maj 2015., nadovezujući se na rast prometa u aprilu od 35% i u martu od 19 odsto.

Tokom maja najveći rast prometa, 51 odsto zabeležen je u Larnaki. Sledi Pafos sa rastom prodaje od 26 odsto, Famagusta 14% i Limasol gde je promet porastao 7 odsto.

Promet na tržištu stambenih i poslovnih objekata u glavnom gradu Nikoziji, naprotiv, prošlog je meseca pao 5 odsto, u poređenju sa istim mesecom 2015.

Izvor:Agencije

Previous NBS upozorava: Pazite gde plaćate račune, učestala pojava neovlašćenog pružanja platnih usluga
Next Maja Gojković ponovo predsednica Skupštine Srbije

You might also like

Nekretnine

Španija: 40% kupaca nekretnina u Valensiji iz inostranstva

Četiri od 10 kupaca nekretnina u Valensiji dolaze iz inostranstva, pokazalo je najnovije istraživanje međunarodne agencije za nekretnine “Engel & Völkers”.

Rezidencijalne nekretnine

Porez na nekretnine svima veći, osim vlasnicima vila

Gotovo svi građani će sledeće godine dobiti uvećane račune za porez, sem vlasnika vila i luksuznih kuća u prestonici, na Dedinju i Senjaku.

Komercijalne nekretnine

Raste popularnost komercijalnih nekretnina u Holandiji, Italiji, Poljskoj

Više od polovine evropskiha komercijalnim tržišta nekretnina u ovoj su godini zabeležila rast, pri čemu su neka tržišta zabeležila veći rast sporedne imovine (non-core imovina) od imovine vezane za osnovnu