Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Suning, kineska investiciona kompanija koja u svom vlasništvu drži bogati fudbalski klub Jiangsu, saopštila je da je kupila kontrolni paket italijanskog fudbalskog kluba Inter.

Suning je kupio 70 odsto milanskog kluba od Indonežanina Ericka Thohira, koji napušta klub posle nepune tri godine. Italijanski mediji ranije su preneli da će Kineze kupovina “neroazura” koštati oko 500 miliona evra.

Predsednik Suning grupe Zhang Jindong pozdravio je sporazum kao ključni trenutak za fudbalski rast na kineskom tržištu.

“Naš brend uskoro će biti veliki i u Evropi. Napravili smo dogovor sa slavnim evropskim klubom i uveren sam da ćemo napraviti uspeh, svestan sam odgovornosti. Ujedno, promovisaćemo kineski fudbal koji je u velikom usponu”, rekao je Jindong.

Plan je da Thohir ostane na čelu kluba još određeni period, kao i potporedsednik Javier Zanetti, dok se očekuje da počasni predsednik Massimo Moratti, koji ima manjinski deo akcija Intera, skroz povuče.

Inter je tek treći klub u Seriji A koji ima strane vlasnike, pored Rome i Bolonje, dok se uskoro očekuje da Kinezi preuzmu gradskog rivala Milan.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Država posle 14 godina isplatila staru deviznu štednju
Next Saudijska Arabija: Veće cene goriva za SAD, manje za Evropu

You might also like

Kompanije

Grad Užice nudi Ponikve Kinezima

Na spisku zainteresovanih za užički Aerodrom Ponikve našle su se i kompanije iz Kine.

Tema dana

NIS danas isplaćuje dividendu

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće dividende iz prošlogodišnje dobiti danas, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti Srbije.

Banke i finansije

Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke

Američki fond Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke, prenosi ljubljansko „Delo“.