Beogradska berza: Solidno trgovanje, oštar pad Tigra, Imleka i Komercijalne

Beogradska berza: Solidno trgovanje, oštar pad Tigra, Imleka i Komercijalne

Početak trgovačke nedelje obeležila je solidna investiciona aktivnost uz pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 26,8 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 1,2% na 616,9 poena.

Energoprojekt holding (ENHL) je bio najprometnija akcija sa realizacijom od 11,8 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.200 RSD što je identično nivou ostvarenom prethodnog trgovačkog dana.

Solidnu realizaciju zabeležio je bečejski Sojaprotein u visini od 3,6 miliona RSD, uz neznatan pad cene od 0,1% na 820 RSD. Oštru negativnu korekciju cene zabeležio je Tigar iz Pirota (TIGR) od 4,9% na 97 RSD uz solidan promet od 2,9 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) već treći uzastopni dan beleži negativan trend, danas -0,3% na 640 RSD uz ukupan promet od 2,3 miliona RSD. U toku trgovačkog dana cena akcija NIS-a kretale su se u rasponu od 630-643 RSD.

Komercijalna banka (KMBN) beleži snažan pad cene od 4,9% na 1.429 RSD uz ostvarenu realizaciju od 2,2 miliona RSD. Među gubitnicima našla se i najveća domaća mlekara Imlek (IMLK) sa padom cene od skoro 5% na 5.700 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD. Sutrašnji datum 7.jun, određen je kao dan dividende, a odluka o raspodeli dividende naći će se pored odluke o prinudnom otkupu akcija i ostalih tačaka, na skupštini akcionara zakazanoj za 17.jun.

Proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Messer Tehnogas (TGAS)oslabio je pola procenta na 8.056 RSD uz realizaciju od 1,4 miliona RSD. Zaustavljen je višednevni rast akcija beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO), cena se danas korigovala 0,2% na 898 RSD uz neveliku realizaciju od 0,1 milion RSD.

Danas nije bilo prometa državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Zašto je zlato skočilo posle šokantnog izveštaja o zaposlenosti?
Next Privredna komora će od 1. oktobra izdavati detašmane za rad u Nemačkoj

You might also like

Beogradska berza: Dobar promet na Belexu, NIS dobitnik dana

Početak sedmice doneo je solidnu investicionu aktivnost, uz neznatan pad tržišta akcija.

Azijske berze pale treći dan zaredom, dolar ojačao

Na azijskim berzama cene akcija su pale i u četvrtak, treći dan zaredom, što je posledica strahova ulagača od ubrzanja tempa povećanja kamata u SAD-u, dok je vrednost dolara prema korpi valuta

Poznat razlog velikog pada vrednosti bitcoina

Kriptovalute Bitcoin i Ethereum, ali i mnoge druge, doživele su velik pad nakon samo jedne odluke koja dolazi iz Kine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply