Slovenački Merkur napušta Srbiju

Slovenački Merkur napušta Srbiju

Merkur u Srbiji od 1. jula prestaje da radi i tada će biti ugašena i poslednja maloprodaja ovog trgovačkog lanca iz Slovenije, saznaje Blic.

Za manje od mesec dana svoja vrata zatvoriće i poslednji Merkurov centar u Beogradu na Bežanijskoj kosi, potvrđeno je nezvanično Blicu u ovoj kompaniji koja je u Srbiji zapošljavala ukupno 500 ljudi. Pre pola godine ovaj tržni centar zatvorio je svoju maloprodaju i na Karaburmi, a krajem prošle godine zatvoren je i Merkur u Novom Sadu. Izvor Blica kaže da je Merkur u Srbiji dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, i da je gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mesta, njegova odluka.

Nekad jedna od najjačih i najbrže rastućih kompanija u Sloveniji dospela je u teškoće još 2010. Kriza je pogodila njenog najznačajnijeg kupca, građevinsku industriju, a problemi su došli i s privatizacijom u kojoj je učestvovao menadžment. Zbog privrednog kriminala kaznu od pet godina zatvora izdržava bivši direktor Merkura Bine Kordež. Kompanija je 2014. bila pred stečajem, ali su je u poslednji čas spasile banke koje su pristale da svoja potraživanja pretvore u vlasništvo Merkura.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Etihad Airways: Luksuzno putovanje sa najskupljom avionskom kartom na svetu
Next Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Rekordna prodaja Porschea u SAD-u

Nemački Porsche isporučio je 2017. kupcima u Sjedinjenim Američkim Državama 55.420 vozila, što je novi najbolji prodajni rezultat kompanije u toj zemlji.

Industrija 0 Comments

Kriza industrije čelika: Juncker upozorava Kineze, preti statusom u STO

Evropska unija štiti svoju industriju čelika, pa čak i britansku, koja uskoro izlazi iz zajednice, a Kinezima preti statusom u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, ukoliko nastave sa prodajom jeftine robe.

Kompanije 0 Comments

Kako će se rast cena nafte u svetu odraziti na vozače u Srbiji?

Političke i ratne tenzije u vezi sa Sirijom dižu cene nafte koje su za samo pola meseca porasle 15 odsto, pa je barel dostigao 56 dolara, a efekte tog rasta

1 Comment

  1. djordje
    June 23, 10:32 Reply
    a zasto se javno ne govori o otpustanju ljudi

Leave a Reply