NLB Grupa u prvom kvartalu 2016. ostvarila dobit u iznosu od 52,1 miliona evra, dvostruko više u odnosu na period lane

NLB Grupa u prvom kvartalu 2016. ostvarila dobit u iznosu od 52,1 miliona evra, dvostruko više u odnosu na period lane

NLB Grupa je u prvom kvartalu 2016. godine ostvarila profit od 52,1 miliona evra, što je za 27,1 milion evra više nego u prva tri meseca 2015. godine. Rezultatu su doprinele sve strateške članice NLB Grupe, uključujući i NLB Banku Beograd, koja je u ovom periodu ostvarila profit od blizu milion evra.

Postignuti rezultati predstavljaju nastavak pozitivnog trenda u poslovanju NLB Grupe već deveti kvartal zaredom, a činjenica da su sve članice poslovale sa profitom potvrđuje uspeh implementacije strategije rasta i razvoja NLB Grupe na tržištima van Slovenije.
„NLB Banka Beograd je u prva tri meseca ostvarila profit od milion evra, a istovremeno smo privredu i građane Srbije podržali plasmanima od 30 miliona evra. U  ovom periodu smo započeli i širenje poslovne mreže otvaranjem tri nove ekspoziture, u Čačku, Užicu i Šapcu. Time smo još jednom potvrdili strateški značaj tržišta Srbije za NLB Grupu i postali dostupni većem broju građana i privrednika.“ rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Izvor: GdeInvestirati.com
Previous Jamie Dimon: U slučaju Bexita manje radnih mesta u Britaniji
Next Finci imaju tri razloga za slavlje

You might also like

Energetika i naftna industrija

“Gazprom” povećao izvoz za 19 odsto

Ruski energetski gigant “Gazprom” povećao je izvoz gasa za 19 odsto od početka godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanije

Direktna banka kupila i Piraeus banku

Direktna banka iz Kragujevca zaključila je ugovor o kupovini Pireus banke Beograd, saopšteno je iz Direktne banke.

Transport

Google i Fiat započinju saradnju

Američka kompanija Alfabet, matična kompanija Googlea, želeći da proširi svoju flotu samoupravljačkih vozila, započela je saradnju sa italijansko-američkom automobilskom kompanijom Fiat Crysler Automobili.