Majski deficit budžeta 11,3 milijarde dinara

Majski deficit budžeta 11,3 milijarde dinara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na kraju maja deficit budžeta bio 11,3 milijarde dinara, što je šest puta manje od ranije planiranog.

On je rekao da su prihodi budžeta mnogo veći i da su u maju prihodi od PDV-a bili sedam milijardi dinara veći nego u maju prošle godine.

Vučić je dodao da očekuje da Svetska banka i MMF podignu prognozu privredniog rasta Srbije na 2,5 odsto. On očekuje da će ako bude dobra poljoprivredna proizvodnja, rast BDP-a u Srbiji ove godine biti i do 2,7 osto, odnosno 2,8 odsto, što će se odraziti i na standard gradjana.

“Jačamo našu industriju i zapošljavanje, a to znači i veći rast, veće plate i penzije i veću potrošnju”, rekao je on.

Sledeće godine, kako navodi, može se očekivati privredni rast od četiri odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Finci imaju tri razloga za slavlje
Next SAD: Poslodavci smanjili broj radnih mesta

You might also like

Najvažnije vesti

Dogovor Trump-Juncker: Izbegnut je trgovinski rat

Predsednik SAD-a Donald Trump i predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker su se u sredu u Washingtonu dogovorili da će smiriti trgovinske napetosti i krenuti u pregovore o uklanjanju carina i

Najvažnije vesti

Svetska banka: 2,6 odsto rasta 2017. na Zapadnom Balkanu, dogodine 3,3 odsto

Ekonomski rast Zapadnog Balkana u 2017. godini biće 2,6 odsto, naredne godine 3,3 odsto, a u 2019. iznosiće 3,6 odsto, navodi se u danas predstavljenom godišnjem izveštaju Svetske banke.

Makroekonomija

Vlada Srbije danas raspravlja o budžetu za 2017. godinu

Vlada Srbije bi na današnjoj sednici trebalo da raspravlja o predlogu državnog budžeta za 2017. godinu, u kojem će, po najavama nadležnih, više novca biti za kapitalne investicije.