Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Američka kompanija Uber dobila je finansijsku investiciju vrednu 3,5 milijardi dolara od javnog investicionog fonda Saudijske Arabije.

Zahvaljujući ovoj investiciji, vrednost Ubera je sada procenjena na 62,5 milijardi dolara, prenosi agencija France presse.

“Cenimo glas poverenja u naše poslovanje, u uslovima kada nastavljamo da širimo našu globalnu prisutnost. Naše iskustvo u Saudijskoj Arabiji je odličan primer kako od Ubera mogu imati koristi putnici, vozači i gradovi, i radujemo se partnerstvu u pružanju podrške saudijskim socijalnim i ekonomskim reformama”, navodi se u saopštenju generalnog direktora Ubera, Travisa Kalanicka.

Najnoviji dogovor dolazi u uslovima kada Saudijska Arabija nastoji da diverzifikuje sopstvenu ekonomiju, udaljavajući se od zavisnosti od naftne proizvodnje i preorijentišući se na otvoreno tržište i produktivnost.

Foto:www.barnorama.com5

Foto:www.barnorama.com5

Ubrizgavanje ovih sredstava će pomoći globalnoj ekspanziji Ubera, uključujući na tržištima Bliskog istoka i severne Afrike, koja su, prema ocenama kompanije, među najbrže rastućim Uberovim regionima.

Osim ulaganja pomenutih sredstava, direktor saudijskog fonda Yasir Al Rumayyan se priključio upravnom odboru Ubera, navodi AFP. Fond je, kako je izjavio Rumayyan, uzbuđen što je okončao “ovu važnu stratešku investiciju sa Uberom, jednom izvanrednom kompanijom sa inspirativnom misijijom”.

U Saudijskoj Arabiji, oko 80 odsto Uberovih putnika su žene, navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da ova usluga može unaprediti mobilnost žena kojima je vožnja u zemlji zabranjena i koje obično izbegavaju korišćenje javnih taksi preduzeća.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Japanci se ne bune: Rade do iscrpljenosti za male nadnice
Next Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Otvoren stečajni postupak nad kompanijom “Diners Club International Beograd”

Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje o otvaranju postupka stečaja nad preduzećem za pružanje finansijskih usluga “Diners Club International Beograd”.

Kompanije 0 Comments

Za pola godine u Srbiji otvoreno 160 stečaja

U prvoj polovini ove godine u Srbiji je otvoreno 160 stečajnih postupaka, a trenutno ih u državi ima ukupno 2.093.

Kompanije 0 Comments

Kinesko tržište podiglo septembarsku prodaju Mercedesa

Nemački Daimler saopštio je u petak da je njegova Mercedes-Benz grupa prodala 3,7% više automobila u septembru, usled povećane prodaje SUV modela i veće tražnje na kineskom tržištu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply