Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara

Američka kompanija Uber dobila je finansijsku investiciju vrednu 3,5 milijardi dolara od javnog investicionog fonda Saudijske Arabije.

Zahvaljujući ovoj investiciji, vrednost Ubera je sada procenjena na 62,5 milijardi dolara, prenosi agencija France presse.

“Cenimo glas poverenja u naše poslovanje, u uslovima kada nastavljamo da širimo našu globalnu prisutnost. Naše iskustvo u Saudijskoj Arabiji je odličan primer kako od Ubera mogu imati koristi putnici, vozači i gradovi, i radujemo se partnerstvu u pružanju podrške saudijskim socijalnim i ekonomskim reformama”, navodi se u saopštenju generalnog direktora Ubera, Travisa Kalanicka.

Najnoviji dogovor dolazi u uslovima kada Saudijska Arabija nastoji da diverzifikuje sopstvenu ekonomiju, udaljavajući se od zavisnosti od naftne proizvodnje i preorijentišući se na otvoreno tržište i produktivnost.

Foto:www.barnorama.com5

Foto:www.barnorama.com5

Ubrizgavanje ovih sredstava će pomoći globalnoj ekspanziji Ubera, uključujući na tržištima Bliskog istoka i severne Afrike, koja su, prema ocenama kompanije, među najbrže rastućim Uberovim regionima.

Osim ulaganja pomenutih sredstava, direktor saudijskog fonda Yasir Al Rumayyan se priključio upravnom odboru Ubera, navodi AFP. Fond je, kako je izjavio Rumayyan, uzbuđen što je okončao “ovu važnu stratešku investiciju sa Uberom, jednom izvanrednom kompanijom sa inspirativnom misijijom”.

U Saudijskoj Arabiji, oko 80 odsto Uberovih putnika su žene, navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da ova usluga može unaprediti mobilnost žena kojima je vožnja u zemlji zabranjena i koje obično izbegavaju korišćenje javnih taksi preduzeća.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Japanci se ne bune: Rade do iscrpljenosti za male nadnice
Next Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

You might also like

IT

Najbogatiji Slovenci prodali kompaniju kako bi se posvetili proizvodnji hrane

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Bloomberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu širom sveta po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi se mogli baviti svojim stvarnim ciljem

Kompanije

Nastavak proizvodnje u Fiatu u dve smene

Nakon tronedeljnog godišnjeg odmora, u ponedeljak 22. avgusta, biće nastavljena proizvodnja u kompaniji Fiat Chrysler automobili (FCA) u Kragujevcu.

Kompanije

Air Serbia: Nove ponude u okviru kampanje Srećni petak

Air Serbia je danas nastavila sa ponudom promotivnih cena karata za odabrane destinacije u svojoj globalnoj mreži u okviru promotivne kampanje “Srećni petak”.