Forbes objavio listu najbogatijih žena sveta

Forbes objavio listu najbogatijih žena sveta

Američki poslovni magazin Forbes objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, od kojih devet žena sa naslovne strane ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

Među ženama istaknutim na zajedničkoj fotografiji ubedljivo najbogatija je najstarija članica ove elitne grupe Diane Hendricks (69), koja je sa suprugom Kennethom 1982. osnovala kompaniju ABC Supply koja se brzo razvila.

Nakon što joj je muž umro 2007, uspela je da odbije pokušaje preuzimanje kompanije i danas raspolaže bogatstvom od 4,9 milijardi dolara, što joj je donelo i prvo mesto na ukupnoj listi, ispred TV voditeljke Oprah Winfrey, sa 3,1 milijardom dolara.

Foto: getty

Foto: getty

Najmlađa na naslovnici je 32-godišnja Sophia Amoruso, koja je pre deset godina pokrenula modni brend Nasty Gal i sada ima 280 miliona dolara.

Ona je ujedno i jedina predstavnica mlađe generacije koja se nalazi na listi najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a da ne dolazi iz industrije zabave.

Jedina mlađa od Amorusove na ukupnoj listi je pevačica Taylor Swift (26) koja sa bogatstvom od 250 miliona dolara drži 60. poziciju, a četiri mesta ispred nje je pevačica Beyonce koja raspolaže sa 265 miliona dolara.  Njihove starije koleginice Madonna, Celine Dion i Barbra Streisand su znatno bolje plasirane na 25, 37. i 38. mestu.

Sheryl Sandberg i Marissa Mayer, direktorke Facebooka i Yahooa, nalaze se na 14. i 33. poziciji, a glumica Jessica Alba drži 42. mesto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Fiat: Skočila prodaja vozila u SAD-u
Next City Expert: Danas je sve na par klikova, zašto ne i iznajmljivanje nekretnine

You might also like

Društvo 1Comments

Top 10 najplaćenijih zanimanja u Srbiji

Republički zavod za statistiku Srbije objavio je podatke o prosečnim platama za mart po privrednim delatnostima u Srbiji.

Društvo 0 Comments

Novi snažan zemljotres u Japanu

Drugi snažni zemljotres, jačine 7,3 jedinice Rihtera, pogodio je jug Japana u ranim jutarnjim satima u subotu, ali je prema navodima seizmologa, bio 22 puta snažniji od prethodnog u količini

Industrija 0 Comments

El Salvador zabranio iskopavanje zlata i drugih metala

El Salvador, najmanja država u Centralnoj Americi, donela je zakon kojim se zabranjuje iskopavanje zlata i drugih metala, što ovu zemlju čini prvom u svetu koja je uvela tako opširnu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply