Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Jedna od najuspešnijih žena u svetu, ujedno i najmlađa milijarderka, izgubila je celokupno svoje bogatstvo, ocenio je magazin Forbs.

Prošle godine, isti magazin ju je stavio na mesto najmlađe milijarderke na svetu sa neto bogatstvom od 4,5 milijardi dolara.

Forbes smatra da njeno bogatstvo u stvari predstavlja 50 odsto učešća u Theranosu, medicinskom startapu osnovanom 2003. godine, u koji su investitori uložili na stotine miliona dolara.

Forbes je saopštio da je razgovarao sa brojnim stručnjacima iz industrije, koji procenjuju da je vrednost Theranosa 900 miliona dolara, na osnovu intelektualne svojine i novca koji je već podignut, a ne 9 milijadi kako je prvoboitno procenjena kompanija.

foto: techinsider.io

foto: techinsider.io

“Na osnovu tako niske procene, udeo Holmesove u suštini ne vredi skoro ništa”, piše Forbes.

Forbsovi stručnjaci kažu da je nevolja veća jer investitori Theranosa poseduju prioritetne akcije, a Holmesova ima obične, tako da će oni biti prvo isplaćeni ako kompanija bude likvidirana.

Theranos se u međuvremenu oglasio saopštenjem da je Forbes nije imao neophodne podatke.

“Kao privatna kompanija, odbijamo da delimo poverljive finansijske podatke sa Forbesom. Članak je zasnovan isključivo na spekulacijama i izveštajima novinara”, napisao je porparol ove kompanije .

Podsetimo, Theranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara
Next Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, solidan promet

You might also like

Kompanije 0 Comments

Eurofer: Kina koristi železaru u Srbiji u sporu oko čelika sa EU

Nemački dnevnik Frankfurter allgemeine zeitung, prenosi da je evropsko udruženje proizvođača čelika Eurofer, zabrinuto zbog mogućnosti da Kina, sa ciljem da nesmetano prodaje jeftin čelik u Evropi, koristi železaru u Srbiji.

Apple kupio kompaniju Turi za 200 miliona dolara

Apple je kupio AI startup kompaniju Turi sa sedištem u Sijetlu, koja je specijalizovana za mašinsko učenje.

Najvažnije vesti 0 Comments

ECB odobrila AIK Banci kupovinu Gorenjske

Evropska Centralna Banka donela je odluku kojom je AIK Banci Miodraga Kostića odobrila kupovinu akcija slovenačke Gorenjske banke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply