Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Jedna od najuspešnijih žena u svetu, ujedno i najmlađa milijarderka, izgubila je celokupno svoje bogatstvo, ocenio je magazin Forbs.

Prošle godine, isti magazin ju je stavio na mesto najmlađe milijarderke na svetu sa neto bogatstvom od 4,5 milijardi dolara.

Forbes smatra da njeno bogatstvo u stvari predstavlja 50 odsto učešća u Theranosu, medicinskom startapu osnovanom 2003. godine, u koji su investitori uložili na stotine miliona dolara.

Forbes je saopštio da je razgovarao sa brojnim stručnjacima iz industrije, koji procenjuju da je vrednost Theranosa 900 miliona dolara, na osnovu intelektualne svojine i novca koji je već podignut, a ne 9 milijadi kako je prvoboitno procenjena kompanija.

foto: techinsider.io

foto: techinsider.io

“Na osnovu tako niske procene, udeo Holmesove u suštini ne vredi skoro ništa”, piše Forbes.

Forbsovi stručnjaci kažu da je nevolja veća jer investitori Theranosa poseduju prioritetne akcije, a Holmesova ima obične, tako da će oni biti prvo isplaćeni ako kompanija bude likvidirana.

Theranos se u međuvremenu oglasio saopštenjem da je Forbes nije imao neophodne podatke.

“Kao privatna kompanija, odbijamo da delimo poverljive finansijske podatke sa Forbesom. Članak je zasnovan isključivo na spekulacijama i izveštajima novinara”, napisao je porparol ove kompanije .

Podsetimo, Theranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara
Next Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, solidan promet

You might also like

Kompanije 0 Comments

Snažan rast Metalca na ruskom tržištu

Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) objavio je izveštaj o poslovanju za prvi kvartal, kao i rezultate poslovanja zavisnih preduzeća u ovom periodu.

Kompanije 0 Comments

Srbija: Lizing kompanije uknjižile 217 miliona evra novih plasmana

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) objavila je da je tržište finansijskog lizinga u Srbiji nastavilo beleži rast, pokazuju rezultati analize tržišta za treći kvartal 2016. godine.

Banke i finansije 0 Comments

Italija: Vlada odvojila 5,2 milijarde evra za banke u problemu

Italijanska Vlada odvojila je 5,2 milijardi evra za dve banke za koje Evropska Centralna banka navodi da “propadaju ili će propasti”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply