Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Bogatstvo najmlađe milijarderke na svetu spalo na nulu

Jedna od najuspešnijih žena u svetu, ujedno i najmlađa milijarderka, izgubila je celokupno svoje bogatstvo, ocenio je magazin Forbs.

Prošle godine, isti magazin ju je stavio na mesto najmlađe milijarderke na svetu sa neto bogatstvom od 4,5 milijardi dolara.

Forbes smatra da njeno bogatstvo u stvari predstavlja 50 odsto učešća u Theranosu, medicinskom startapu osnovanom 2003. godine, u koji su investitori uložili na stotine miliona dolara.

Forbes je saopštio da je razgovarao sa brojnim stručnjacima iz industrije, koji procenjuju da je vrednost Theranosa 900 miliona dolara, na osnovu intelektualne svojine i novca koji je već podignut, a ne 9 milijadi kako je prvoboitno procenjena kompanija.

foto: techinsider.io

foto: techinsider.io

“Na osnovu tako niske procene, udeo Holmesove u suštini ne vredi skoro ništa”, piše Forbes.

Forbsovi stručnjaci kažu da je nevolja veća jer investitori Theranosa poseduju prioritetne akcije, a Holmesova ima obične, tako da će oni biti prvo isplaćeni ako kompanija bude likvidirana.

Theranos se u međuvremenu oglasio saopštenjem da je Forbes nije imao neophodne podatke.

“Kao privatna kompanija, odbijamo da delimo poverljive finansijske podatke sa Forbesom. Članak je zasnovan isključivo na spekulacijama i izveštajima novinara”, napisao je porparol ove kompanije .

Podsetimo, Theranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Uber: Saudijski fond ulaže 3,5 milijardi dolara
Next Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, solidan promet

You might also like

Kompanije

Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je u petak pres služba Ukrajinske

Najvažnije vesti

AIK banka preuzela Alpha banku, vraća se ime Jubanka

Ugovor o preuzimanju 100% akcija Alpha Bank Srbije u vlasništvo AIK Banka a.d. Beograd potpisan je juče u sedištu Alpha Bank Srbija u Beogradu.

Kompanije

Kineska firma odbila dogovor sa Tesla Motorsom, još nema gradnje fabrike

Šangajska kompanija odbila je neobavezujuć dogovor koji je većinski vlasnik potpisao sa Tesla Motorsom o izgradnji fabrike u Šangaju.